(P) Cum alegi fermitatea saltelei? Criterii de luat în calcul

(P) Cum alegi fermitatea saltelei? Criterii de luat în calcul

Nu cu mult timp în urmă, experții susțineau că dormitul pe o suprafață fermă este cel mai bun mod de a-ți menține coloana vertebrală sănătoasă și o postură frumoasă. Era pe vremea canapelelor incomode cu arcuri și a paturilor metalice cu plase. Invers, dormitul pe o saltea prea moale, a dus adesea la apariția osteocondrozei, a herniilor intervertebrale și a altor probleme de spate. Cu toate acestea, nu s-a luat niciodată în considerare faptul că un pat prea tare nu poate menține corpul în poziția corectă, în special în regiunea lombară.
 

Efectele unei saltele nepotrivite
Mușchii spatelui sunt suprasolicitați, șoldurile și umerii sunt suprasolicitați, iar rezultatul este rigiditatea membrelor, a feselor etc. Aceasta din urmă se datorează unei circulații limfatice și sanguine deficitare.

Astfel, odată cu apariția saltelelor ortopedice moderne, această problemă a fost rezolvată, iar un somn sănătos este acum disponibil pentru toată lumea.
Există o mulțime de sfaturi despre cum să dormi bine pentru a avea un somn bun. Cu toate acestea, cheia pentru un somn bun este o saltea corect aleasă. Este important de precizat că alegerea doar pe un singur criteriu de mai jos nu va fi corectă și este mai bine să fie luate în considerare în complex.

Cum alegi fermitatea saltelei?
Înainte de a cumpăra o saltea, este recomandabil să citești specificațiile tehnice care sunt de obicei atașate fiecărui model și scrise în locul cel mai vizibil, cum ar fi duritatea saltelei și greutatea maximă indicată pentru un pat. La alegerea saltelei ar trebui să se țină cont și de următorii factori:

Vârsta și duritatea saltelei
Acești doi parametri se suprapun. Persoanele mai tinere (până la 27 de ani) sunt sfătuite să doarmă pe un pat ferm. Persoanele cu vârsta sub 50 de ani ar fi mai bine să folosească saltele cu fermitate medie. Iar pentru persoanele de peste 50 de ani - modelele soft.

Greutatea
Un factor important în alegerea saltelei va fi greutatea persoanei care va dormi pe ea.
Persoanele cu greutate mare vor fi sșfătuite să aleagă saltele tari, cele moi și mediu-moale vor fi presate, ceea ce va duce la dureri de spate, dureri de gât și lombare, ca să nu mai vorbim de durata de viață a saltelei, care va fi sensibil diminuată. Cu toate acestea, există o soluție, iar aceasta se obține prin construcția specială a saltelei. Prin alternarea materialelor de umplutură într-o saltea este posibil să se obțină diferite proprietăți ortopedice.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - CS Mioveni, astăzi de la ora 20:00

astăzi, 11:12
5

FC Botoșani întâlnește formația CS Mioveni în barajul de menținere/promovare în Superligă.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!FC Botoș...

Ce spune generalul Grecu despre ”aparatul de zbor fără pilot” prăbușit în Botoșani

astăzi, 10:55
41

MapN a anunțat ieri, 16 mai, că este vorba despre ”un aparat de zbor fără pilot” de proveniență civilă. Mai mult, acesta nu avea armament și nici muniție.Asta după ce, î...

Senator Cristian Achiței: Așternerea straturilor asfaltice, finalizată pe întreaga lungime a DN 28B Botoșani-Tg. Frumos (Foto)

astăzi, 10:21
62

Coșmarul de zeci de ani de pe drumul care leagă Botoșaniul de Tg. Frumos a luat sfârșit. Zeci de politicieni au promis vreme de două decenii repararea drumului care ne leagă județul de re...