(P) Cinci motive pentru a face shopping online

(P) Cinci motive pentru a face shopping online

De când cu evoluția tehnologiei și cu toate gadgeturile acestea din jurul nostru, am devenit mai relaxați și mai comozi în acțiunile noastre cotidiene. Avem informația la un click distanță, avem posibilitatea de a lucra de oriunde, orice ne dorim pentru divertisment găsim pe internet.

Inclusiv tradiționalul mers la piață l-am transformat într-o adevărată sesiune de shopping online. Piața de ecommerece a crescut, s-a diversificat și a ajuns să ofere soluții la toate cerințele și gusturile consumatorilor.

În urmă cu 15-20 de ani, am început să cumpărăm online dispozitive hardware și programe de calculator. În România lucrurile au evoluat lent, timid, cu teama oamenilor de a tranzacționa online și mai ales de a plăti cu cardul.

Dar nevoia, comoditatea și diversitatea lucrurilor ne-au făcut să ne adaptăm și să prindem curaj în a face cumpărături online cât mai des și mai complex. Am ajuns chiar să facem piața online, să realizăm lista de cumpărături și să o trimitem către un livrator, iar în 30 de minute să avem produsele mult dorite la ușă,  fără să ieșim din casă. Totul a de venit atât de banal. Dar hai să vedem cele cinci motive pentru a face shopping online.

1. Diversitate
Unul dintre motive ține de diversitate. Cu un simplu click și la un search distanță avem acces la o varietate de produse. De la gadgeturi, haine, încălțăminte, chiar și mobilă, totul se poate comanda online. Sunt site-uri unde putem găsi tot ce ne dorim. Plus că tot procesul de achiziție ține de tine. Ai timp să cercetezi piața, să citești review-uri despre produsele dorite, să compari, să analizezi și într-un final să comanzi.
Online nu ești presat de timp și nici de oamenii din jurul tău. Vânzătorii din magazine nu te sufocă cu întrebări și cu recomandări.
Și aici  nu vorbim doar de shopping online clasic, în care ne comandăm produsele dorite și le așteptăm la ușă. Însă la fel de bine putem să ne bucurăm de tot felul de activități recreeative pentru care putem plăti sau putem profita de bonusurile din online. Tot timpul apar produse noi, servicii noi, jocuri noi, filme noi, chiar și cazinouri online noi.
Suntem în secolul vitezei și totul trebuie să circule, să se transforme și să se diversifice cu rapiditate.

2. Comoditate
Am devenit atât de comozi încât am eliminat din program chiar și banalul mers la piață. De ce să mai pierdem vremea 30 de minute sau 60 de minute într-un magazin, căutând anumite produse, când în 10 minute putem plasa comanda direct pe site?
Când ajungem într-un magazin clasic, parcă tot avem tendința de a căuta search-ul. E greu să ne orientăm după produse, mai ales când vine vorba de haine și încălțăminte. Ar fi util un filtru de produse la intrare, nu?
Iată un motiv foarte bun pentru care shoppingul online câștigă tot mai mult teren.

3. Prețuri mai mici
Odată cu dezvoltarea comerțului online, unele produse au început să aibă prețurile mai mici. Sunt mii de magazine online, care au costurile de operare mai mici față de un magazin clasic, ceea ce le permite să ofere discounturi și produse mai ieftine. Deci putem spune că facem și ceva economie la portofel sau card după caz.

4. Fără aglomerație
E mult mai ușor să faci shopping online față de clasicele cumpărături când trebuie să stai la cozi interminabile, uneori. Odată cu dezvoltarea internetului, am ajuns să comunicăm mai mult online și să devenim mai puțin comunicativi în offline. Și nici aglomerațiile nu ne mai plac.

5. Livrarea produselor se face în siguranță
Unul dintre motivele pentru care încurajăm shoppingul online ține de livrarea produselor, în special la cele voluminoase, grele, complexe. Când aveți de cumpărat o mașină de spălat, mobilier, frigider sau alte astfel de produse, cel mai bine este să le comandați online și să solicitați să fie aduse acasă. Astfel scăpați de bătaia de cap cu transportul și cu greutatea lor de a fi cărate pe brațe.

BONUS! Legat de plată, fiecare alege cum dorește. Este comod să faci plata online, dar și cu plata la livrare este convenabil. Important este să faceți shopping online responsabil și de pe site-uri sigure.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Află despre noutățile din industria SEO, îmbunătățește-ți cunoștințele și socializează cu oameni deosebiți din domeniu, SEO Vibes on Tour, București

astăzi, 14:42
50

SEO Vibes on Tour este un super eveniment special dedicat celor care pasionați de lumea SEO, iar scopul lui este de a aduce împreună specialiștii de SEO pentru a-și îmbunătăți cuno...

USR Botoșani: Bani de reabilitări stradale și căldură în școli, la un pas de a fi dați de primarul Andrei pe campania sa electorală

astăzi, 13:33
220

În condițiile în care botoșănenii își rup mașinile de ani de zile pe străzile denivelate din Municipiul Botoșani și în condițiile în care elevii sunt puși să-...

O judecătoare a murit într-un mod stupid, la 54 de ani. ”A mai apucat să-şi sune soţul, dar…”

astăzi, 12:54
2295

Moarte stupidă, la 54 de ani, a unei judecătoare din cadrul Tribunalului Iași. Femeia a decedat marți, după ce a căzut pe scări.„Nu era bolnavă. A fost pur şi simplu un accident. Di...