(P) Când merită să cumperi un birou reglabil?

(P) Când merită să cumperi un birou reglabil?

   sursa: Andrey Popov – stock.adobe.com

Chiar dacă la o primă vedere un birou reglabil poate părea un lux sau o investiție costisitoare, beneficiile pe care le oferă sunt numeroase. Când ar merita să dotezi spațiul în care lucrezi cu un astfel de birou, respectiv când poate acesta să devină o soluție ideală vei descoperi în acest articol.

Când petreci multe ore la birou 
Dacă în rutina ta zilnică stai cea mai mare parte a timpului la birou, cu siguranță un birou reglabil pe înălțime este o necesitate. Sunt multe probleme de sănătate legate de statul prelungit pe scaun, inclusiv durerea de spate, tensiunea musculară, problemele circulatorii, însă acesta permite alternarea între statul în picioare și jos. Eventualele probleme de sănătate sunt astfel prevenite, având șansa de a-ți menține postura corectă pe tot parcursul zilei. 

Când sănătatea este prioritară
De fapt, sănătatea ar trebui să fie prioritară pentru toți, însă nu toți conștientizează acest lucru. Biroul căruia îi poți regla înălțimea te poate ajuta să previi probleme de sănătate asociate unui stil de viață sedentar precum obezitate, diabet sau boli cardiovasculare. Acesta poate fi ajustat cu ușurință la înălțimea dorită, iar în timpul sesiunilor de lucru poți beneficia de o poziție confortabilă și ergonomică pentru a evita stresul inutil asupra coloanei vertebrale și articulațiilor. 

Când dorești să îmbunătățești productivitatea 
Există momente în care este posibil să simți că nivelul de energie scade, pe măsură ce ziua de lucru avansează, iar birourile de pe liftor-ergo.ro tocmai pentru aceste momente sunt ideale. Productivitatea poate fi menținută la un nivel ridicat chiar și în astfel de situații, pentru că schimbarea poziției de lucru va stimula circulația sângelui, iar aportul de oxigen în creier va fi îmbunătățit. 

Când spațiul de lucru este folosit de mai multe persoane 
Da, dacă nu beneficiezi de propriul spațiu de lucru în permanență și este nevoie ca alte persoane să îl folosească în diverse intervale de timp, biroul reglabil poate fi o soluție extrem de avantajoasă. Acesta va asigura confortul tuturor utilizatorilor, chiar dacă fiecare are propriile preferințe sau necesități ergonomice. Înălțimea poate fi ajustată în funcție de nevoi personale, pozițiile pot fi memorate, iar comutarea rapidă între preferințele utilizatorilor se poate face extrem de repede. Este o funcționalitate extrem de utilă în spațiile de lucru comune, dar și atunci când biroul de acasă este împărțit de mai mulți membri ai familiei. 

La fel de bine poți opta pentru această variantă când ai nevoie de flexibilitate și adaptabilitate sau când dorești să investești pe termen lung: este o investiție ideală care nu doar că îți va transforma mediul de lucru, dar îți și va oferi beneficiile necesare pentru menținerea sănătății și sporirea performanțelor pe termen lung.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Psihologul botoșănean Gabriela-Dana Pușcașu, despre gestionarea comportamentului copilului în grup la Conferința ABA!

Tuesday, 17 September 2024

Gabriela-Dana Pușcașu, BCBA și psiholog cu drept de liberă practică în domeniul psihopedagogiei speciale, se va alătura în calitate de speaker cu o temă de interes care vizează ges...

Polițiștii botoșăneni, cu ochii pe cei certați cu regulile: Sunt vizați și cei care apelează nejustificat 112!

Tuesday, 17 September 2024

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consu...

Doi elevi ai Colegiului „A.T.Laurian” au inițiat un proiect pe tema dezvoltării durabile a orașului Botoșani! (foto)

Tuesday, 17 September 2024

Recent, s-a desfăşurat în aula colegiului Conferinţa publică, în cadrul căreia a avut loc premierea participanţilor la concursul de eseuri şi la concursul de machete „Oraşul ...