(P) Cabrio Top: soluția pentru recolte sănătoase

(P) Cabrio Top: soluția pentru recolte sănătoase

Combaterea bolilor în cadrul plantelor de cultură reprezintă o verigă foarte importantă pentru menținerea sănătății și a randamentului optim al recoltelor, deoarece, acestea pot cauza pierderi însemnate și pot compromite calitatea recoltei.
Așadar, utilizarea fungicidelor potrivite joacă un rol esențial în prevenirea și controlul bolilor, și implicit, în obținerea unor recolte bogate și sănătoase. Un fungicid pe care îl poți utiliza pentru a-ți proteja culturile este Cabrio Top, ce este omologat pentru a combate un spectru larg de boli.

Cum vei aplica Cabrio Top?

Cabrio Top este un fungicid ce conține 5% piraclostrobin + 55% metiram și se aplică prin pulverizare foliară, respectând recomandările și instrucțiunile specificate pe etichetă. Producătorul oferă indicații precise privind doza corectă, momentul optim de aplicare și timpul de pauză. Timpul de pauză este perioada de timp ce trebuie să treacă din momentul efectuării ultimului tratament și până când se poate recolta/consuma cultura tratată.
Este foarte important să respecți cu strictețe aceste recomandări pentru a asigura eficacitatea tratamentului și pentru a minimiza riscurile pentru sănătatea ta și a mediului înconjurător. Prin urmare, aplicarea corectă și responsabilă a fungicidului Cabrio Top este vitală pentru obținerea rezultatelor dorite în protejarea culturilor și în menținerea standardelor de siguranță.

La ce culturi se poate aplica Cabrio Top?

Cabrio Top este un fungicid ce se utilizează în tratarea bolilor care afectează vița de vie și tomatele. În ceea ce privește vița de vie, Cabrio Top este aplicat pentru a combate o serie de boli, printre care se numără mana (cauzată de Plasmopara viticola), făinarea (cauzată de Uncinula necator), putregaiul negru (cauzat de Guignardia bidwellii) și excorioza (cauzată de Phomopsis viticola).
În cazul tomatelor, Cabrio Top este folosit pentru combaterea bolilor precum mana (cauzată de Phytophthora infestans), făinarea (cauzată de Leveillula taurica), pătarea albă (cauzată de Septoria lycopersici), pătarea cafenie (cauzată de Cladosporium fulvum) și alternarioza (cauzată de Alternaria solani). Prin aplicarea corectă și responsabilă a fungicidului Cabrio Top, îți poți proteja recoltele împotriva acestor boli, asigurând astfel sănătatea și randamentul optim al viței de vie/tomatelor.

Ce poți face pentru a promova sănătatea culturilor?

Menținerea sănătății plantelor cultivate nu presupune doar combaterea bolilor și a dăunătorilor, ci și eliminarea buruienilor. Aceste plante nedorite, care concurează direct cu plantele de cultură pentru resurse esențiale precum apă, nutrienți și lumina, pot diminua și ele recolta și calitatea producției, fiind, în același timp, potențiale gazde pentru dăunători și agenți patogeni.
Una dintre metodele tradiționale de a elimina buruienile este utilizarea uneltelor mecanice, care permit smulgerea sau răsturnarea acestora din sol fără a afecta semnificativ culturile înconjurătoare. Chiar dacă această abordare necesită efort fizic și muncă manuală, oferă un control selectiv și precis asupra buruienilor.

Pe de altă parte, utilizarea erbicidelor reprezintă o altă strategie ce este utilizată cu succes pentru a elimina buruienile. Există erbicide selective, care vizează numai anumite categorii de buruieni (și nu afectează culturile pentru care sunt omologate) și erbicide neselective (erbicid total) care elimină toate tipurile de buruieni, dar necesită o aplicare atentă pentru a nu afecta plantele de cultură.
Pentru o utilizare corectă, trebuie să acorzi o atenție deosebită informațiilor de pe eticheta erbicidului și să respecți întocmai recomandările și instrucțiunile de pe aceasta. Eticheta furnizează informații detaliate despre compoziția chimică a erbicidului, instrucțiunile privind dozarea, momentul optim al aplicării, culturile omologate și condițiile de mediu necesare pentru obținerea eficacității maxime a produsului.

De asemenea, și în cazul erbicidelor este menționat timpul de pauză. Acesta reprezintă perioada necesară de timp care trebuie să treacă între aplicarea produsului și momentul în care se poate recolta cultura la care a fost aplicat, de aceea, va fi necesar să îl respecți întocmai.
În plus, eticheta oferă informații despre măsurile de siguranță necesare pentru manipularea și aplicarea erbicidului, contribuind astfel la o utilizare responsabilă și la protejarea atât a culturilor, cât și a mediului înconjurător.

În concluzie, combaterea bolilor în cadrul plantelor de cultură este o verigă foarte importantă în eforturile de a menține sănătatea plantelor și implicit a recoltelor, deoarece bolile pot provoca pierderi semnificative și pot compromite calitatea recoltei. Utilizarea fungicidelor potrivite joacă un rol vital în prevenirea și controlul bolilor, contribuind la obținerea unor recolte bogate și sănătoase. Un astfel de fungicid este Cabrio Top, omologat pentru combaterea unei game largi de boli la vița de vie și tomate.

De asemenea, pentru a sprijini sănătatea culturilor, trebuie eliminate și buruienile, iar respectarea cu strictețe a instrucțiunilor de pe eticheta produselor este vitală pentru a asigura reușita tratamentului. Informațiile furnizate pe etichetă includ recomandări privind dozarea, momentul optim al aplicării, culturile omologate, condițiile de mediu necesare și măsurile de siguranță pentru manipulare și aplicare. Prin aplicarea corectă și responsabilă a produselor fitosanitare, îți poți proteja atât cultura, cât și mediul înconjurător, asigurând astfel o producție sustenabilă și de calitate.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vine vacanța de 6 zile! Guvernul oferă o zi în plus pentru a face ”punte” între 1 Mai și Paști

astăzi, 13:40
69

Această decizie a fost luată având în vedere importanța religioasă și tradițională a Paștelui Ortodox, care cade în acest an pe 5 mai, aceeași săptămână cu una dint...

Botoșănean ridicat de acasă în cătușe și dus într-o celulă din Penitenciar!

astăzi, 12:33
225

În cursul zilei de vineri, polițiștii din Flămânzi au identificat un bărbat, din orașul Flămânzi, pe numele căruia era emis de către Judecătoria Botoșani un mandat de execu...

Lucian Trufin, PSD: „Voi continua dezvoltarea județului Botoșani prin experiența de 20 de ani în administrație publică, cu susținerea echipei PSD”

astăzi, 12:02
92

„Le mulțumesc botoșănenilor care au semnat pentru susținerea candidaturii mele la Președinția Consiliului Județean. În această campanie de strângere de semnături, am realiza...