Clinica Medicală „Sf. Nicolae” inaugurată cu fast în prezența a sute de oameni și a ÎPS Teofan (foto, video)

De cele mai multe ori când vine vorba despre persoanele dragi nouă, care se confruntă cu afecțiuni medicale grave, ne este greu să luăm decizii care poate pentru ei sunt salvatoare. Ne este greu să îi privim zi de zi cum se chinuie să lupte și noi, la rândul nostru, ne străduim să le oferim tot ce ne stă în putință pentru a le ameliora durerea. Adesea, soluția este să apelăm la sprijinul unui centru medical specializat în tratarea diferitelor afecțiuni medicale.

Clinica Medicală „Sf. Nicolae” inaugurată cu fast în prezența a sute de oameni și a ÎPS Teofan (foto, video)

De astăzi, județul Botoșani dispune de o clinică medicală specializată în tratamentul bolilor paliative. Clinica Medicală „Sfântul Nicolae” este situată pe strada Șoseaua Iașului, nr 85. Are o capacitate de 50 de locuri, oferind o gamă completă de servicii de asistență medicală și îngrijire pentru pacienții care se confruntă cu boli incurabile.

Astăzi a avut loc inaugurarea și sfințirea clinicii. La eveniment au participat sute de invitați, iar slujba de sfințire a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, alături de preotul arhimandrit Ciprian Grădinaru și de un sobor de preoți în frunte cu protopopul de Botoșani, Petru Fercal.


Marea majoritate a camerelor sunt cu un singur pat, însă sunt și camere cu două paturi. Toate încăperile au toaletă proprie cu duș, sunt dotate cu televizor și cu paturi avizate de Ministerul Sănătății. Mediul este unul curat, plăcut și benefic pacienților suferinzi. Sediul este dotat cu cele mai noi tehnici de îngrijire și este singurul spital dedicat îngrijirilor paliative, din județul Botoșani, aflat în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate. De asemenea, se poate asigura spitalizare continuă, iar centrul medical deține un ambulatoriu de specialitate.

„Inițiativa a apărut acum circa trei ani de zile, văzând că este nevoie foarte mare de îngrijiri mai speciale, pentru că sunt foarte mulți oameni care suferă, nu îi vedem, ei stau retrași, poate are grijă cineva de ei, poate nu. Și atunci am vrut să venim în întâmpinarea acestor suferinzi. Este pentru afecțiuni oncologice, de diabet și nutriție, urologice, afecțiuni specifice vârstei de geriatrie, afecțiuni locomotorii. În principiu, oameni care suferă foarte mult și pe care familia la un moment dat obosește să îi mai poată întreține. Atunci ei vin aici, unde noi avem personal angajat, de specialitate, care se ocupă de ei, le alină durerea, caută să le îndepărteze boala. Indiferent de vârstă, este dedicat persoanelor suferinde. Suferă și copiii. Chiar cazul meu. Eu am o fetiță de 14 ani, care la naștere a fost diagnosticată cu tetrapareză spastică, care are nevoie de îngirjiri paliative”, a declarat Gheorghe Botoșăneanul, președintele Asociației Structura de Economie Socială „Bio Cleaning Nord”, care a cumpărat terenul și clădirea în care funcționează clinica.

După săvârșirea slujbei de sfințire, ÎPS Teofan a susținut o cuvântare, spunând că trebuie să vedem cât de importantă este sănătatea pentru un om.

„Este foarte important pentru oamenii sănătoși. Cine este sănătos că toți avem răni sufletești în ființa noastră lăuntrică, dar să dăruiască Dumnezeu celor care sunt sănătoși în trupul lor să se deschidă și să vadă cât de importantă este sănătatea pentru un om. Pentru că nu se știe, într-o bună zi și noi putem fi atinși de o boală. Și noi vom avea nevoie să fim îngrijiți când ajungem la o vârstă înaintată. Îngrijindu-i astăzi, acum, asigurăm îngrijirea noastră proprie atunci când va veni sorocul și timpul ca și noi să avem nevoie de dragostea altora”, a spus Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Voluntariat în cadrul clinicii va face și dr. Tamara Ciofu, care recent a ieșit la pensie.

Inițiativa privată a reușit să răzbată acolo unde autoritatea locală nu a reușit. Acest lucru este extraordinar. În urmă cu opt ani am făcut solicitări pentru un spital nou, în județul Botoșani, pentru îngrijiri paliative. Am propus 120 de paturi, iar ulterior s-a redus la 100 numărul. Din cele 100, iată că 50 au reușit să vină aici, în această nou înființată instituție pentru persoanele cu nevoi speciale și care este absolut necesară. Aproape că este insuficient numărul la ce adresabilitate uriașă este și ce listă lungă de așteptare pentru a ocupa un pat într-o astfel de instituție”, a declarat medicul Tamara Ciofu.

Clinica oferă servicii medicale pe specialitățile cardiologie, reumatologie, laborator de recoltat probe, ortopedie, kinetoterapie, neurologie, recuperare medicală, diabet și nutriție și oncologie. Detalii mai amănunțite despre serviciile oferite, despre programări și tarife se pot obține de pe site-ul clinicii. 

 

 

 

 

























 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Noul șef al Poliției Locale este oficial membru ATOP Botoșani! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
937

Lucian Deleanu este noul director executiv al Poliției Locale, funcție pe care o exercită cu caracter temporar până când postul va fi scos la concurs. Acesta ocupa funcția de șef Ser...

Circ politic în ședința de CL la Botoșani, Cosmin Andrei deranjat de limbajul unui consilier. „Mai vociferează colegii mei din partea dreaptă...” (video)

Joi, 25 Aprilie 2024
1350

Joi, 25 aprilie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local a Primăriei municipiului Botoșani. Lupta electorală care bate la ușă i-a făcut pe aleșii locali să se trezească din scaune ...

Premieră în CL: Președinte de ședință numit fără scandal! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
623

În ședința ordinară a Consiliului Local din cursul zilei de joi, 25 aprilie, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul ce vizează alegerea unui nou președinte de ședință pentru următoare...