VIDEO: Societatea Eltrans riscă dizolvarea. „Această decizie ne pune să găsim soluții disperate”

VIDEO: Societatea Eltrans riscă dizolvarea. „Această decizie ne pune să găsim soluții disperate”

Compania de transport public SC Eltrans SA riscă dizolvarea, ca urmare a unor acțiuni în instanță și a războiului politic, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei.

Potrivit acestuia, Hotărârea de Consiliu Local (CL) privind desemnarea unui Consiliu de Administrație (CA) provizoriu a fost contestată de către prefectul județului, Dan Nechifor, astfel că organismul nu poate numi o conducere interimară a instituției.

„Din păcate, domnul prefect a atacat în instanță și această hotărâre a Consiliului Local și riscăm în acest moment dizolvarea societății, deoarece societatea nu mai are Consiliu de Administrație, nu mai are conducere. Suntem în litigiu, de asemenea, cu Instituția Prefectului pentru o altă hotărâre, dar nu puteam sta cu această societate până la soluționarea litigiului și am numit un Consiliu de Administrație provizoriu, așa cum spune legea, pentru a putea funcționa până se soluționează acțiunea in instanță a domnului prefect. Indiferent de soluționare, am fi luat act și am fi respectat-o. Această decizie a domnului prefect care a venit destul de târziu, ne pune să găsim soluții disperate să nu dizolvăm societatea Eltrans. Și fac un apel la dumnealui să reanalizeze ceea ce a făcut cu a doua decizie de suspendare a hotărârii pentru un consiliu provizoriu”, a declarat Cosmin Andrei.

Edilul a expus o serie de nemulțumiri privind activitatea companiei aflate în subordinea CL.

„Eu personal și cred că și botoșănenii așteaptă mai mult în ceea ce privește transportul public. Gestiunea parcărilor, sprijinul pe care l-am acordat societății, tocmai pentru a crea venituri suplimentare, nu se realizează așa cum ar trebui. Dar din păcate nu sunt toate deciziile acolo”, a adăugat primarul.

În ședința extraordinară de pe 13 octombrie, consilierii au aprobat, cu 13 voturi favorabile, desemnarea unui Consiliu de Administrație provizoriu, ai cărui membri sunt Cătălin Ursu, Vasile Ciocan, Elena Paula Cojocariu-Berenţan, Ana Meda Florea și Simion Drelciuc. Componența a fost aprobată și în urmă cu o lună, însă proiectul respectiv nu includea nicio specificare cu privire la convocarea Adunării Generale a Acționarilor. Cu excepția lui Cătălin Ursu, ceilalți membri desemnați au fost votați de aleșii municipali și la finele lunii aprilie, însă prefectul județului a atacat și acea decizie în instanță.

Societatea de transport a rămas fără Consiliu de Administrație în toamna anului trecut, în contextul în care fostul primar Cătălin Flutur a evitat să inițieze un proiect de hotărâre pentru învestirea membrilor aleși prin procedură de selecție, majoritatea fiind liberali. Componența respectivă a fost respinsă de noul format al CL, din motive politice, numele aflate în prezent pe listă fiind rezultatul înțelegerii dintre PSD și USR.

Mandatul actualului director al instituției, Victor Ivănescu, prelungit cu o perioadă de 30 de zile față de data încetării de drept, expiră la sfârșitul acestei săptămâni.

Patru dosare se află pe masa magistraților Secției de Contencios Administrativ, pe tema numirii unui CA în cadrul societății Eltrans.

 

 

Spune-ne opinia ta