Viceprimarul Liviu Toma promite lucrări de înlocuire a conductelor de gaze naturale

Viceprimarul Liviu Toma promite lucrări de înlocuire a conductelor de gaze naturale

Viceprimarul Liviu Toma s-a întâlnit în cursul acestei săptămâni cu şefii din cadrul companiei Delgaz Grid, tema discuţiilor vizând lucrările de înlocuire a conductelor de gaze naturale.

Le-am solicitat să-mi prezinte câteva străzi unde, într-o perioadă următoare, însemnând anul 2022, ar putea reuşi să vină cu înlocuiri de conducte pentru ca şi noi, la primărie, în acest mandat, să ştim, exact cum procedăm pe strada Puşkin, să-i sprijinim prin acordarea avizelor, autorizaţiilor şi să putem intra cu refacerea carosabilului, abia după ce vor fi înlocuite şi aceste conducte de gaz”, a declarat Liviu Toma.

Viceprimarul a declarat că planurile şefilor Delgaz Grid vizând investiţiile din municipiul Botoşani vor fi discutate în cadrul unei şedinţe la care va participa şi primarul Cosmin Andrei.

Ne dorim ca prin această bună colaborare, existentă cel puţin în ultimul an, să derulăm lucrări şi în alte zone ale municipiului. Vreau să mă implic mult pentru că, timp de zece ani, înainte de a intra în administraţia publică locală, am colaborat foarte bine cu reprezentanţii Delgaz Grid. Ne-am propus să aducem multe lucrări în Botoşani şi consider că până la finele mandatului o să avem un număr important de străzi unde să fie înlocuite conductele de gaz”, a mai spus Liviu Toma.

Pe strada Puşkin lucrările de înlocuire a conductei de gaze naturale sunt avansate. „Am eliberat avizul pentru continuarea lucrărilor , după ce a fost finalizat primul tronson. Săptămâna trecută au adus la stadiul iniţial tot tronsonul, de la strada Victoriei până la intersecţia cu strada Verona. Cred că pe aproximativ 70% din strada Puşkin conductele au fost înlocuite. Urmează şi celălalt tronson, după care va fi oprită furnizarea gazului cel puţin o zi, pentru a pune în funcţiune noua conductă”, a explicat Liviu Toma.

De pe strada Victoriei, până pe strada Petru Rareş, s-au  înlocuit bordurile, urmând să se pună pavelele pe trotuare şi să se toarne un nou covor asfaltic. Celălalt tronson al străzii Puşkin va fi reabilitat la începutul anului viitor. „Voi face toate demersurile pentru ca tronsonul care va rămâne nereabilitat să fie o prioritate pentru că este normal să avem continuitate în privinţa lucrărilor. Unii cetăţeni, pe bună dreptate, se consideră discriminaţi în ceea ce priveşte investiţiile derulate de municipalitate. Am declarat cu toţii că o să asigurăm prioritate şi celor care trăiesc la periferia oraşului şi cred că vom reuşi într-o perioadă scurtă de timp să finalizăm toată strada Puşkin”, a concluzionat Liviu Toma.

 

 

Spune-ne opinia ta