A început asfaltarea la Flămânzi pe traseul microbuzelor electrice

A început asfaltarea la Flămânzi pe traseul microbuzelor electrice

Dan Oloeriu, primarul orașului Flămânzi, a anunțat că a început asfaltarea pe str. Munteanu (Flămânzi Deal) în cadrul proiectului de mobilitate urbana pe traseul microbuzelor electrice. Flămânzi va fi primul oraș din zona Moldovei, fără municipiile din județe, care va avea transport electric 100%, printr-un proiect cu fonduri europene accesate de Primărie și care are o valoare de peste 5 milioane euro.

Totodată, primarul Dan Oloeriu a oferit informații și despre o altă stradă din oraș pe care localnicii o așteaptă intrată în modernizare.

” Lucrările trebuiau sa înceapă în urma cu un an, dar a fost întârziată aprobarea proiectul tehnic (PT-ul) de către ADR Piatra Neamț pentru ca renovarea școlilor a fost proiectata pentru gradul seismic 3 și, între timp, s-a schimbat legislația fiind obligatoriu proiectarea pentru gradul seismic 4. Mai este problema actualizării costurilor, pentru că preturile materialelor de construcții au crescut cu 30-40 %. În cazul cel mai fericit str. 1907 ar putea fi asfaltată în această toamnă”, a declarat primarul Dan Oloeriu.

 

 

Spune-ne opinia ta