Va fi Sorin Cornilă noul prefect al județului Botoșani?

Va fi Sorin Cornilă noul prefect al județului Botoșani?

În ultima perioadă, se vorbește tot mai mult în spațiul public despre înlocuirea din funcție a actualului prefect Dan Nechifor.

Acest lucru mai ales în condițiile în care președintele liberalilor botoșăneni, deputatul Costel Șoptică, nu a uitat faptul că actualul reprezentant al Guvernului în teritoriu a fost contracandidatul său la șefia PNL Botoșani.

În aceste condiții, opțiunea liderului liberal botoșănean Costel Șoptică, pentru postul de prefect, este secretarul general al PNL Botoșani, tânărul om de afaceri Sorin Cornilă, care este considerat, de altfel, mâna dreaptă a deputatului Șoptică la Botoșani.

„Într-adevăr, mi-am exprimat dorința pentru postul de prefect, dar această opțiune trebuie agreată și de colegii mei, care vor trebui să îmi acorde un vot de încredere în cadrul Comitetului Director Județean. Vom vedea ce se va stabili și dacă va fi necesar să fie înlocuit din funcție actualul prefect. Dacă, colegii mei mă vor susține... vom vedea, a declarat secretarul general PNL Botoșani, Sorin Cornilă.

Mâine, la București, va avea loc Congresul PNL, unde liberalii își vor alege președintele. Liberalii vor decide dacă vor avea un nou lider în persoana primulu ministru Florin Câțu sau îl vor susține pe actualul lider, președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban.

Din câte se pare, în cazul în care Câțu va deveni președinte, Sorin Cornilă va avea un culoar favorabil pentru a ocupa această poziție în administrația de stat de la nivelul județului Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta