Vicele Liviu Toma cere ca ședințele de Consiliu Local să fie cu prezență fizică

Vicele Liviu Toma cere ca ședințele de Consiliu Local să fie cu prezență fizică

Coordonatorul organizației județene PRO România, Liviu Toma, în calitate de ales municipal și ales viceprimar, a solicitat respectarea legalității în ceea ce privește caracterul public aș ședințelor Consiliului Local prin organizarea acestora cu asigurarea prezenței fizice a tuturor consilierilor.

Așa cum domnul vicepreședinte al Consiliului Județean, Bogdan Dăscălescu a solicitat desfășurarea ședințelor publice cu prezență fizică, aspect implementat la nivel de CJ, așa și noi PRO România solicităm respectarea legalității și asigurarea transparenței totale către toți cetățenii municipiului Botoșani în ceea ce privește luarea deciziilor administrative, a precizat Liviu Toma.

Vicele susține că atunci când este cazul, prin intermediul mijloacelor electronice nu poate fi asigurat nici caracterul secret al votului exprimat, vot secret prevăzut la modul imperativ. Ca și la nivelul CJ, s-a solicitat identificarea unei locații în care ședințele de Consiliu Local, să poată fi desfășurate în condiții de normalitate și legalitate cu respectarea și asigurarea implementării tuturor măsurilor de prevenție și siguranță specifice pandemiei.

Mâine, este programată ședință extraordinară de Consiliu Local, începând cu orele 11.00, dar tot în sistem online.

 

Spune-ne opinia ta