Nova Apa Serv SA pusă la zid de un reprezentant al Executivului Primăriei. Sancțiuni pentru că nu reface străzile după efectuarea de lucrări

Nova Apa Serv SA pusă la zid de un reprezentant al Executivului Primăriei. Sancțiuni pentru că nu reface străzile după efectuarea de lucrări

Pe lângă acțiunile derulate pentru corectarea șoferilor care parchează pe trotuare și în alte zone interzise, reprezentanții Poliției Locale “au atacat și pe cei care încalcă disciplina în construcții și al afișajului stradal.

Spre exemplu, la finele lunii trecute, ca urmare a unui control efectuat pe amplasamentele din strada Mihail Kogălniceanu nr. 51 și str. Dreptății s-au constatat lucrări efectuate de compania de apă, Nova Apa Serv, dar fără să se refacă carosabilul, în termenul de 15 zile, așa cum prevede legea. La nivelul celor două locații s-a dispus aplicarea unor sancțiuni în cuantum de 1000 de lei cât și refacerea urgentă a zonelor afectate.

Am ieșit din anotimpul rece, atunci când nu se pot executa lucrări de calitate și durată privind refacerea zonelor carosabile sau trotuare afectate de lucrările de intervenție ale operatorilor de utilități publice. Chiar dacă majoritatea operatorilor intervin prompt și aduc la stadiul inițial locul, din păcate se constată că operatorul de apă nu reușește să refacă zonele afectate într-un timp rezonabil, a declarat viceprimarul municipiului Botoșani, Liviu Toma.

Ca de fiecare dată, reprezentanții Nova Apa Serv au invocat problemele financiare în contractul cu societatea care execută lucrări de plombare.

Noul Consiliul de Administrație, cred că după 2 luni, aceștia au găsit deja soluțiile necesare deblocării problemelor apărute în relația contractuală pentru a se putea interveni la timp și pe teritoriul municipiului Botoșani, să nu mai avem gropi sau prăbușiri, pe străzi, create de avariile în rețeaua de apă și canal, iar întârzierile foarte mari de refacere să producă disconfort, aglomerări în trafic sau chiar accidente, a mai completat vicele de la municipiu.

Reclamațiile din partea botoșănenilor au început deja să curgă pe adresa Primăriei, gropile neastupate din parcările dintre blocuri sau străzile intens circulate. De asemenea, viceprimarul susține că este nevoie de o mai mare atenție din partea salariaților din cadrul Primăriei, care eliberează avizele de spargere. În plus, termenele de refacere trebuie mai bine urmărite cât și taxele de ocupare a domeniului public.

 

Spune-ne opinia ta