Recensământ pilot la nivelul populației

Recensământ pilot la nivelul populației

1200 de gospodării din județul Botoșani au participat la recensământul de probă organizat de Direcția Județeană de Statistică, în etapa de pregătire a Recensământului Populației și Locuințelor ce va avea loc în anul 2022.

Recensământul de probă sau pilot a vizat testarea capacității de colectare a datelor, a modului de funcționare a soluției tehnice pentru auto recenzare, precum și organizarea fluxului de lucru în procesul de recenzare. Vor exista și o serie de elemente de noutate. Fiecare persoană se va putea auto recenza prin simpla accesare a unui link. Se vor elimina complet chestionarele pe hârtie, urmând ca recenzarea să se facă pe tablete puse la dispoziția recenzorilor de către Serviciul Telecomunicații Speciale, a declarat Valentin Popa, directorul Direcției Județene de Statistică.

Auto-recenzarea prin completarea chestionarului online a avut o durată medie de 26 de minute, în timp ce pentru completarea unui chestionar individual media a fost de 19 minute.

În cadrul recensământului pilot, prin utilizarea tabletelor, s-au colectat datele pentru 1200 de gospodării și circa 2300 de persoane de pe raza municipiului Botoșani și în comuna Roma.

 

 

Spune-ne opinia ta