Val de pensionări în Poliția Română!

La finalul anului 2023, circa 3.000 de polițiști vor ieși din sistem, alegând să se pensioneze.

Val de pensionări în Poliția Română!

La ora actuală, circa 2.500 de persoane s-au pensionat din Poliția Română în acest an, iar în procesare mai sunt aproximativ 500 de cereri de pensionare.

Prin școlile sale, Poliția Română poate să producă un număr maxim de 3.000 de agenți pe an, au dezvăluit sursele Bugetul.ro.

Astfel, șefii MAI caută soluții pentru a acoperi deficitul de personal, care este de aproximativ 20% și iau în calcul posibilitatea unor noi angajări din sursă externă.

Bilanțul pensionărilor din Poliția Română pe ultimii 8 ani

În ultimii 8 ani, spre exemplu, din Poliția Română s-au pensionat 26.231 de persoane.

În aceeași perioadă au fost încadrați 25.336 de noi polițiști, potrivit datelor oficiale intrate în posesia Bugetul.ro.

Situație similară în toate structurile MAI

De altfel, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) s-au înregistrat, în acest an, circa 8.000 de cereri de pensionare.

Asta în condițiile în care în toate structurile Ministerului de Interne au fost încadrate aproximativ 6.900 de persoane.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

astăzi, 19:10
108

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

astăzi, 18:09
340

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...

Polițiștii din Botoșani au oprit un șofer care circula cu viteză, dar au înțeles imediat motivul. ”Bravo, Poliția Română!” (Video)

astăzi, 15:52
714

Fratele adolescent al botoșăneanului a suferit un accident grav în timp ce mânuia drujba în gospodărie. A fost urcat imediat în mașină pentru a ajunge cât mai repede...