Funcționarii APIA încheie protestele. Ce le-a promis premierul Ciolacu!

Funcționarii APIA au decis să încheie momentan seria protestelor pe care le-au început din 7 decembrie.

Funcționarii APIA încheie protestele. Ce le-a promis premierul Ciolacu!

După aproape două săptămâni de proteste, funcționarii APIA au decis ieri seară să încheie pentru moment pichetarea Ministerului Agriculturii și să amâne greva generală care era anunțată că va începe de joi, 21 decembrie.

Premierul le-a transmis angajaților APIA că le va egaliza salariile

Potrivit Elenei Constantinescu, lider Sindicatul Național APIA, premierul Marcel Ciolacu le-a transmis protestatarilor că este de acord că le egalizeze salariile începând cu luna ianuarie 2024.

”După acțiunile de protest și realizând că noi de data aceasta nu glumim, am fost invitați la discuții. S-a realizat desigur la nivel guvernamental care ar putea fi impactul grevei pe care noi urma să o începem din 21 decembrie și categoric că au căzut de comun acord cu cerințele noastre. Astăzi fiind deja a doua zi de discuții cu ministrul Agriculturii, Florin Barbu, pentru că am avut și aseară o întrevedere de două ore. Astăzi, din nou, la întrevederea cu ministrul Barbu am primit un mesaj de la premierul Marcel Ciolacu care a transmis că susține și a promis salarizarea unitară a personalului APIA începând cu luna ianuarie 2024”, a spus reprezentanta salariaților APIA pentru Agrointel.

Elena Constantinescu a ținut să sublinieze că dacă promisiunea făcută de premier nu va deveni realitate, protestele vor fi reluate.

”Noi am oprit protestele deocamdată și credem încă o dată, dar ultima dată, în cuvântul ministrului Agriculturii și al premierului. Dacă nu se va realiza această egalizare a salariilor vom reveni cu proteste ample în Capitală, care vor duce inevitabil la greva generală”, a mai spus Elena Constantinescu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

astăzi, 18:09
143

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...

Polițiștii din Botoșani au oprit un șofer care circula cu viteză, dar au înțeles imediat motivul. ”Bravo, Poliția Română!” (Video)

astăzi, 15:52
436

Fratele adolescent al botoșăneanului a suferit un accident grav în timp ce mânuia drujba în gospodărie. A fost urcat imediat în mașină pentru a ajunge cât mai repede...

”Pictorița” de la Poliția de Frontieră, din nou aproape de copiii din Botoșani! (Foto)

astăzi, 15:32
97

În astfel de momente, politiștii de frontieră au venit din nou în ajutorul celor față de care soarta nu a fost deloc darnică.Poliţiştii de frontieră botoşăneni au răspuns &i...