Unul dintre cei mai longevivi primari din județul Botoșani a rămas fără mandat!

Începutul săptămânii vine cu încetarea mandatului pentru primarul unei comune din județul Botoșani.

Unul dintre cei mai longevivi primari din județul Botoșani a rămas fără mandat!

În cursul zilei de luni, prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, a semnat ordinul de încetare a mandatului în cazul lui Voicu Murariu, primarul comunei Vlădeni, care are o sentință definitivă și irevocabilă ce nu îi mai dă posibilitatea de a ocupa funcția de ales local.

Agenția Națională de Integritate constata, în anul 2014, faptul că Voicu Murariu, primarul comunei Vlădeni, era în situație de incompatibilitate din cauza faptului că, pe lângă calitatea de primar al comunei, făcea parte și din Consiliul de Administrație al școlii din localitate. Voicu Murariu a contestat decizia la Curtea de Apel Suceava, magistrații menținând, însă, decizia de incompatibilitate stabilită de inspectorii de integritate, fapt care l-a determinat pe primarul comunei Vlădeni să se adreseze cu recurs instanței superioare. 

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins, de asemenea, recursul înaintat de către primarul comunei Vlădeni. Murariu era la cel de-al cincilea mandat de primar. 

Aceeași soartă o va avea și Loredan Geanin Buraga, primarul comunei Mihălășeni, în cazul căruia există de asemenea o sentință definitivă pentru incompatibilitate. Și în cazul său va fi emis cât de curând ordinul de încetare a mandatului.

 

 

 

Spune-ne opinia ta