Plătesc scump: Trei primari din județul Botoșani rămân fără funcții!

Trei primari din județul Botoșani vor primi un cadou "dureros" înainte de sărbătorile de iarnă. Aceștia trebuie să își facă bagajele întrucât nu mai au dreptul să ocupe funcțiile de ales local, după ce primit de la instanță sentințe definitive și irevocabile.

 

Plătesc scump: Trei primari din județul Botoșani rămân fără funcții!

Cei trei primari care își pierd mandatele sunt Ioan Gaidur, de la Nicșeni, Voicu Murariu, primarul comunei Vlădeni, și Geanin Loredan Buraga, primarul comunei Mihălășeni.

În cazul primarului din Nicșeni, prefectul județului a emis deja ordinul de încetare a mandatului, lucru care se va întâmpla în zilele următoare și pentru ceilalți doi aleși locali.

"În cazul comunei Nicșeni s-a emis ordinul prefectului din 12 decembrie, prin care s-a constatat încetarea de drept, înainte de termen, a mandatului domnului Ioan Gaidur. Prin decizia Curții de Apel Suceava a fost condamnat definitiv la pedeapsa de șase luni de închisoare cu suspendare, pentru folosirea sau prezentarea cu rea credință a documentelor, declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetul administrat de aceasta ori în numele ei", a declarat prefectul Dan Nechifor.

În cazul primarului de la Vlădeni, Voicu Murariu, Instituția Prefectului a primit o adresă, în data de 12 decembrie, de la Agenția Națională de Integritate, prin care a fost sesizată cu privire la rămânerea definitivă a raportului de evaluare din 9 aprilie 2014 privind starea de incompatibilitate în care s-a aflat Voicu Murariu.

În 2014, Agenția Națională de Integritate constata într-un raport faptul că Voicu Murariu, primarul comunei Vlădeni, județul Botoșani, era în situație de incompatibilitate din cauza faptului că, pe lângă calitatea de primar al comunei, făcea parte și din Consiliul de Administrație al școlii din localitate. 

"În data de 14 decembrie am solicitat secretarului Primăriei comunei Vlădeni să ne comunice până cel târziu pe 16 decembrie referatul privind constatatrea de drept a încetării mandatului primarului comunei Vlădeni pentru incompatibilitate. După referatul secretarului se emite și ordinul de încetare a mandatului. Același lucru l-am făcut și în cazul primarului de la Mihălășeni, am solicitat tot în data de 14 decembrie secretarului comunei să comunice referatul, adresa a fost primită miercuri, prin care solicită să emitem ordinul de încetare a mandatului de primar. Fapta dumnealui a fost accea de deținere a funcției de administrator concomitent cu calitatea de primar. În ambele adrese pe care le-am primit de la ANI se face precizarea că în condițiile în care nu voi emite de urgență ordinele de încetare a calității de ales local mi se va întocmi plângere penală pentru abuz în serviciu", a mai precizat prefectul de Botoșani.

La toate cele trei primării atribuțiile de primar vor fi preluate de către viceprimari până la organizarea unor noi alegeri.

Despre primarii care își pierd mandatele Stiri.botosani.ro a scris aici: 

Primar botoşănean declarat "incompatibil" de instanţa supremă

Primar botoșănean, declarat incompatibil de Înalta Curte de Casație și Justiție!

 

 

Spune-ne opinia ta