Un consilier superior îi solicită demisia directorului APIA Botoșani

Un consilier superior îi solicită demisia directorului APIA Botoșani

Revenirea pe funcția de director executiv al Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură Botoșani, a lui Liviu Zaharia, a readus starea de temere și chiar de frică în cadrul colectivului de angajați, după cum au declarat unii funcționari din instituție.

Deși situația la APIA mocnește și marea majoritate a angajaților sunt stresați de această stare de fapt, doar un singur consilier superior din cadrul instituției a avut curajul să ia taurul de coarne.

Fără să emită un act administrativ, adică nelegal, în conformitate cu statutul funcționarului public, m-a suspendat din dreptul de a-mi exercita atribuțiile de serviciu prevăzute în fișa postului, pentru care sunt plătit de Statul Român, ca inspector de teren. Nu mi s-au repartizat fermieri desemnați pentru control, discriminându-mă în raport cu ceilalți colegi. Conform Codului Administrativ, funcționarul public are dreptul de a fi informat cu privire la deciziile care se iau și care îl vizează în mod direct, a declarat consilierul superior Ioan Bulfeci.

De asemenea, funcționarul APIA, susține că fără drept și prin forță, a fost deposedat de autoturismul de serviciu BT-01-API, aflat în posesia acestuia în calitate de inspector de teren.

Autoturismul de serviciu face parte din echipamentul necesar pentru efectuarea controlului pe teren, așa cum este prevăzut în Procedura Operațională privind activitatea de control clasic pe teren, procedură care nu îi acordă directorului executiv, nici cea mai mică competență de a se imixtiona în vreun fel în activitatea de control. Procedura Operațională acordă competență exclusivă privind activitatea de control numai directorului executiv adjunct, responsabil cu activitatea de control pe teren. Vreau să vă precizez că repartizarea logisticii, necesară inspectorilor, inclusiv a autoturismelor cât și semnarea ordinelor de începere a controlului, este de competența Directorului Executiv Adjunct, acest fiind responsabil cu activitatea de control pe teren și nu a directorului executiv, care în cazul de față abuzează de atribuțiunile sale, a mai precizat consilierul superior Ioan Bulfeci.

Invocând incapacitatea directorului executiv, Liviu Zaharia, de a lucra în colectiv cu funcționarii APIA și abuzurile care sunt săvârșite intenționat, consilierul Bulfeci i-a sugerat șefului să elibereze fotoliul de director.

Zile la rând, directorul executiv al APIA, Liviu Zaharia nu a putut fi contactat nici telefonic și nici la sediul instituției, deplasările în teren fiind invocate în mod repetat.

 

Spune-ne opinia ta