Tinerii romi din Centrul Vechi și Parcul Tineretului se droghează cu otravă de șobolani! "Este o nenorocire!"

Unul dintre reprezentanții romilor, care a participat la ședința Comisiei de ordine publică ce a avut loc, miercuri, la Primăria Botoșani, a spus că principala problemă existentă în Centrul Vechi și Parcul Tineretului nu este faptul că romii stau și mănâncă semințe și fac gălăgie, ci consumul exagerat de droguri în rândul tinerilor.

Gheorghe Borcoi a spus că este o realitate dură cunoscută de toți cei din comunitatea în care trăiește și a precizat că ar trebui luate măsuri în special pe această zonă.

"Eu nu aș spune că la Botoșani este roz. Este ca peste tot. Sunt și treburi bune, dar prea puține. Că mai sunt incidente că mănâncă semințe, că unul l-a înjurat pe altul, bine că nu își dau în cap la Botoșani, cum se întâmplă prin alte părți, chiar este minune. În ultimii ani este o problemă foarte mare cu drogurile. Este o nenorocire și în Parcul Tineretului și în Centrul Vechi. Când merg seara spre strada Independenței puștanii până în 30 de ani spui că sunt paralizați. E ceva incredibil. Merg la părinți și le spun: măi, moare copilul tău. Eu am avut un caz în familie și nu îmi este rușine să spun, îmi este nepot. Era în ultima fază de a muri. Norocul meu a fost că m-a cunoscut o profesoară de la Iași și s-a ocupat de acest copil și l-a salvat. Mi-a spus: Domnul Borcoi, știtți de ce a ajuns copilul acesta așa? A consumat otravă de șobolani, așa a ieșit la analize, vă dau cuvântul meu de onoare. Și nu este un singur caz. Când îi vezi pe stradă nici nu ai cu cine să vorbești", a spus Gheorghe Borcoi. 

 

Spune-ne opinia ta