Sute de puieți vor fi plantați în mai multe zone din Botoșani, săptămâna viitoare

Sute de puieți vor fi plantați în mai multe zone din Botoșani, săptămâna viitoare

Peste 600 de puieți vor fi plantați în mai multe zone ale municipiului Botoșani, începând de luni, informează reprezentanții Primăriei, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, este vorba de 170 puieți de arbori ornamentali, respectiv tei, catalpa, arțar globular, platan, stejar, salcâm globular, arborele de lalea, castan roșu, pin, și 500 puieți de salcâm, stejar, frasin. Aceștia vor fi plantați în zonele ANL Șoseaua Iașului, Calea Națională, Parcul Ferdinand I, Scuar Teatrul Mihai Eminescu, Parcul Junior, Strada Marchian, Pietonalul Unirii, Scuar Casa Armatei, Strada Pacea, Parcul Curcubeului, Strada Viilor, Parcul Mihai Eminescu, Strada Împărat Traian, zona LIDL.

În aceste zile, se pregătește terenul pentru plantare.

Puieții au fost achiziționați prin contract, în valoare de 45.600 lei fără TVA, din bugetul local.

„Oferta a fost scoasă la licitație în septembrie 2021, întrucât municipalitatea nu deține pepiniere și trebuie îndeplinite mai multe cadre legislative, printre care legea 24 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților sau măsuri dispuse de Garda de Mediu. Prin plantarea de arbori, se respectă creșterea calității mediului înconjurător prin funcțiile pe care le îndeplinesc aceștia (absorbția prafului, noxelor și zgomotelor, sporirea aspectului estetic etc.”, transmit reprezentanții Primăriei.

Anul trecut, în urma analizei comisiei de avizare a tăierilor de arbori și a personalului din cadrul Direcției Edilitare, au fost tăiați 207 arbori situați pe domeniul public, iar plantarea unor arbori este o cerință a Agenției pentru Protecția Mediului.

 

Spune-ne opinia ta