Subprefectul USR PLUS de Botoșani, Magda Olenuc, eliberată din funcție. În total au fost demiși 14 prefecți și 28 de subprefecți USR PLUS

Subprefectul USR PLUS de Botoșani, Magda Olenuc, eliberată din funcție. În total au fost demiși 14 prefecți și 28 de subprefecți USR PLUS

Guvernul Cîţu a demis în şedinţa astăzi, joi, toţi cei 14 prefecţi şi 28 de subprefecţi ai USR. Deciziile au plecat pentru publicare la Monitorul Oficial.

Printre ei se numără și subprefectul USR PLUS de Botoșani, Magda Olenuc.

Premierul a spus că nu vor fi deocamdată numiți alți prefecți și subprefecți și că atribuțiile acestora vor preluate de colegi. Acesta a adăugat că atribuțiile prefecților vor fi preluate de subprefecți, acolo unde este cazul.

Premierul Florin Cîţu afirmase recent că se gândeşte la posibilitatea îndepărtării din funcţii a prefecţilor, subprefecţilor şi secretarilor de la stat de la USR-PLUS, după ce miniştrii au demisionat, iar partidul condus de Dan Barna şi Dacian Cioloş a depus o moţiune de cenzură, potrivit DC News.

„Mi s-ar părea normal ca totuşi, dacă nu mai eşti la guvernare, să plece tot aparatul”, spusese, miercuri, Florin Cîţu, întrebat dacă poate confirma informaţia pe surse conform căreia joi, 9 septembrie, ar urma să îi demită pe toţi cei din USR-PLUS în aparatul administrativ.

„O să vă spun teama mea cea mai mare. Şi e o teamă onestă. Dacă rămân, ar însemna să aduc la guvernare AUR şi PSD, pentru că asta e coaliţia azi, AUR, USR şi PSD. Teama este că cei numiţi de USR-PLUS pot reprezenta interesele AUR şi PSD. Niciodată nu o să am guvernare cu ei, aşa că mai bine îi înlătur”, declarase Florin Cîţu.

 

Spune-ne opinia ta