Sorin Cornilă, distins de Forțele Navale cu Emblema de Merit „Partener pentru Apărare” clasa a III-a

Sorin Cornilă, distins de Forțele Navale cu Emblema de Merit „Partener pentru Apărare” clasa a III-a

Cu prilejul Zilei Naționale a României, șeful Statului Major al Forțelor Navale, viceamiral Mihai Panait, a conferit Emblema de Merit „Partener pentru Apărare” clasa a III-a unor personalități din spațiul public, în semn de apreciere deosebită pentru sprijinul acordat Forțelor Navale Române în procesul de promovare a profesiei militare și a sistemului de învățământ militar de marină.

Distincția militară i-a fost conferită prefectului Județului Botoșani, Sorin Cornilă, pentru susținerea campaniei de promovare a profesiei militare desfășurată de Forțele Navale Române, în județul Botoșani, în perioada 8-10 noiembrie.

Emblema de Merit „Partener pentru Apărare” clasa a III-a i-a fost înmânată prefectului județului Botoșani, astăzi, 16 decembrie 2022, de către reprezentantul Șefului Statului Major al Forțelor Navale, comandantul Grupului 256 Elicoptere, comandorul Bogdan Curcă, care a transmis cu această ocazie mulțumiri din partea conducerii Forțelor Navale pentru sprijinul acordat în procesul de promovare a profesiei militare și a sistemului de învățământ militar de marină.

„Mă simt onorat și plin de recunoștință. Apreciez faptul că mi-a fost conferită Emblema de Merit „Partener pentru Apărare” clasa a III-a și îi mulțumesc șefului Statului Major al Forțelor Navale, domnul viceamiral Mihai Panait, pentru această distincție. E dovada colaborării bune pe care o avem, recunoașterea unui efort de echipă,” a declarat Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani.

Emblema de Merit „Partener pentru Apărare” este conferită cetățenilor şi instituțiilor din țară şi străinătate, persoane fizice sau juridice, pentru contribuții deosebite la susținerea activităților armatei.

Emblemele de merit cuprind trei clase. Acestea sunt în ordine descrescătoare următoarele: clasa I; clasa a II-a; clasa a III-a.

Emblemele de merit pot fi conferite astfel:
- de ministrul apărării – emblemele de merit clasa I, din proprie considerație sau la propunerea secretarilor de stat, a şefului Statului Major General şi a şefilor structurilor centrale subordonate nemijlocit; insignele simbol ale emblemelor de merit vor purta ataşată litera „A”;
- de şeful Statului Major al Apărării - emblemele de merit clasa a II-a, din proprie consideraţie sau la propunerea şefilor statelor majore ale categoriilor de forţe ale armatei şi comandanţilor comandamentelor de armă; insignele simbol ale emblemelor de merit vor purta ataşată litera „G”;
c) de secretarii de stat şi şefii structurilor centrale – emblemele de merit clasa a II-a, din proprie consideraţie sau la propunerea şefilor structurilor subordonate; insignele simbol ale emblemelor de merit vor purta ataşată litera „C”;
d) de şefii statelor majore ale categoriilor de forţe ale armatei - emblemele de merit clasa a-III-a, din proprie consideraţie sau la propunerea comandanţilor de mari unităţişiunităţi subordonate; insignele simbol ale emblemelor de merit vor purta ataşată litera „F”.

Propunerile pentru acordarea emblemelor de merit sunt înaintate ierarhic.

Documentul oficial prin care se certifică conferirea emblemelor de onoare şi de merit este atestatul.

Atestatul are imprimată pe suprafaţa sa însemnul heraldic al structurii emitente şi are înscrise date privind: denumirea distincţiei, clasa acesteia, numărul şi data ordinului de conferire, gradul, numele şi prenumele, cu iniţiala tatălui, precum şi meritele pentru care se acordă. Pentru structurile militare şi persoanele juridice se trece denumirea acestora.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elena Damian a plecat de câteva zile de acasă, familia nu mai știe nimic de ea. Sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 15:33
88

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei, de 56 de ani din comuna Păltiniș care, la data de 17 aprilie a.c., a părăsit în mod voluntar domiciliul iar p...

Organele de ordine vor asigura paza la manifestările religioase cu ocazia sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe! (Foto)

astăzi, 14:53
97

În zilele de 22 și 23 aprilie, jandarmii botoșăneni, împreună cu efective de poliție, poliție locală și pompieri, vor lua măsurile necesare pentru desfășurarea in siguranță a ...

Cum să evităm pericolele internetului, sfaturi pentru părinți!

astăzi, 14:35
28

Într-un document redactat la începutul anilor 2000 în Statele Unite ale Americii, intitulat „Familia ta și ciberspațiul”, se vorbeşte despre lucrurile pe care părinț...