Schimbări în regulamentul activității cimitirelor

Schimbări în regulamentul activității cimitirelor

Viceprimarul municipiului Botoșani, Bogdan Buhăianu a declarat că în perioada imediat următoare regulamentul de organizare al Serviciului Public de Administrare al Piețelor, Oboarelor și Cimitirelor, va suferi câteva modificări, de fapt câteva completări.

“La nivelul cimitirelor ne propunem să implementăm o serie de măsuri care să vină în sprijinul botoșănenilor, dar totodată dorim ca activitatea în incinta cimitirelor să se desfășoare corespunzător.  Spre exemplu, dorim ca botoșănenii care dețin locuri de veci unde au înmormântați rude sau cunoștințe, să poată, în baza unui tarif, să comande servicii de îngrijire a mormintelor. În acest fel venim în întâmpinarea nevoilor cetățenilor și locurile de veci ce le aparțin pot fi îngrijite fără să se ocupe ei în mod direct, ei venind doar să aprindă o lumânare, fără să aibă grija faptului că mormântul este neîngrijit”, a declarat viceprimarul Bogdan Buhăianu.

Mai mult, reprezentanții municipalității vor ca agenții economici care execută lucrări funerare să-și doteze angajații cu veste, dar să și posede legitimații prin care să ateste faptul că sunt angajați ai respectivei firme. Autovehiculele care vor tranzita cimitirul pentru a aduce materiale de construcții vor fi obligați să dețină un permis de liberă trecere și vor trebui să plătească și o taxă anuală de 500 de lei.

 

Spune-ne opinia ta