Scandal greu de gestionat la Ansamblul "Rapsozii Botoșanilor" după numirea noului dirijor Ion Oloeriu

Scandal greu de gestionat la Ansamblul "Rapsozii Botoșanilor" după numirea noului dirijor Ion Oloeriu

   Sursa foto ilustrativ: BTStudio

Numirea unui nou dirijor cu jumătate de normă la nivelul Ansamblului "Rapsozii Botoșanilor" a stârnit o întreagă telenovelă, la care nu se aștepta aproape nimeni din administrația locală și a județului Botoșani. Muzicanții par a fi schimbat arcușul viorilor și ciocănelele de la țambal pe mănuși de box și baghete magice cu artificii.

O stare de conflict aproape imposibilă planează acum în instituție, iar finanțatorii activității nu par deloc impasibili, ceea ce duce la concluzia că lucrurile nu vor rămâne așa.

Acordeonistul Ion Oloeriu, recent operat pe inimă, a fost desemnat de către managerul Dan Doboș, noul dirijor cu jumătate de normă al Ansamblului Rapsozilor, o schimbare care l-a trecut în umbră pe fostul dirijor Ciprian Potoroacă, și a stârnit un conflict intern care nu pare să se aplaneze prea devreme.

Dacă la prima vedere părea că această decizie avea să facă ca liniștea să se așeze la nivel de instituție, în fapt, conflictul este deschis și ies la suprafață acuze tot mai grave.

În aceste condiții, managerul Dan Doboș acuză că a fost lovit, iar aceste violențe ar fi venit din partea fiului fostului dirijor al Ansamblului Rapsozilor Botoșanilor, Ciprian Potoroacă.

Dan Doboș susține că a fost atacat în garderobă, în cadrul unui eveniment.

“Este inadmisibil ce am îndurat și ce am tolerat. Am fost lovit, am retras plângerea. Soția mea fost jignită de acești oameni pe care eu îi consider în continuare colegi și colaboratori. Vreau să coordonez activitatea instituției și să ne fie bine tuturor. Domnul Potoroacă și soția dumnealui care mă jignește în continuu și îmi aduce tot felul de invective nu au făcut altceva decât să aducă deservicii instituției. Sunt apostrofat și ridiculizat în fiecare zi, dar am zis că pentru binele instituției este bine să fiu calm și diplomat” , a explicat managerul Dan Doboș.

În replică, Ciprian Potoroacă susține că instituția a înregistrat o involuție în ultima perioadă.

“Mă simt total nedreptățit și nu înțeleg de ce atâta răutate. Am fost prieten cu Dan Doboș și l-am ajutat când i-a fost mai greu, în momente dificile. Vă spun sincer, lipsa marketingului și involuția instituției au condus și la această stare de disconfort profesional. Niciodată, dar niciodată, nu am ieșit în presă să-l acuz sau să-l condamn cu ceva. Întotdeauna am pus mai presus imaginea instituției”, a declarat în replică orchestratorul Ciprian Potoroacă.

Acuzat că a fost ținut în brațe de fostul președinte al Consiliului Județean, Costică Macaleți, fostul dirijor Ciprian Potoroacă susține că atât el cât și soția lui, interpreta Laura Ștefănescu nu au făcut altceva decât “să fie meseriași”.

“În calitate de fost președinte al Consiliului Județean, consider că schimbarea lui Ciprian Potoroacă din funcția de dirijor a fost și este o greșeală. Este un profesionist desăvârșit și este păcat. Exact cum a fost schimbarea din funcția de manager a maestrului Ioan Cobâlă”, a declarat fostul președinte al C.J., Costică Macaleți.

În schimb, actualii lideri ai Consiliului Județean Botoșani au declarat că nu vor altceva decât ca activitatea “Rapsozilor” să fie funcțională, bugetarea există, conflictele interne nu își au rostul, iar într-o formă sau alta, voit sau nu, toate problemele vor fi rezolvate.

 

Spune-ne opinia ta