Măsuri speciale luate de Primărie pentru maratonul de vaccinare din weekend (video)

Măsuri speciale luate de Primărie pentru maratonul de vaccinare din weekend (video)

Administrația locală din municipiul Botoșani va adopta măsuri speciale în contextul organizării maratonului de vaccinare împotriva COVID-19, care va avea loc, în acest sfârșit de săptămână, la Parcul de Agrement „Cornișa”, a afirmat primarul orașului, Cosmin Andrei, într-o conferință de presă.

Potrivit acestuia, pe de o parte, frecvența circulației mijloacelor de transport public va fi intensificată pe traseul numărul 6, respectiv I.C. Brătianu – Cornișa, în vederea facilitării deplasării oamenilor care vor să se vaccineze. Edilul susține că, deocamdată, nu se ia în calcul gratuitatea călătoriei.

De asemenea, Primăria va asigura personal medical și va angrena efective ale Poliției Locale, pentru asigurarea unui climat de ordine publică, precum și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din subordine.

„Frecvența se modifică de la 15-20 de minute, cum era în mod normal, la 10-15 minute, în funcție de realitățile pe care le observăm pe teren și dacă această acțiune are nevoie de suport deosebit pe partea de transport în comun spre Cornișa. Vom avea mai mulți colegi de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență, care să asigure o coordonare a persoanelor, dacă vom avea o confluență sporită acolo. (...) Din păcate, nu avem astăzi un cadru legal să putem oferi facilități pentru cei care se vaccinează, chiar dacă acest lucru poate însemna și aspecte mai inedite, care țin de Parcul de Agrement. Pensionarii au abonament gratuit la societatea care asigură transportul în comun, de asemenea și elevii. Nu cred că o astfel de facilitate ar încuraja un număr mai mare de persoane să vină la Cornișa să se vaccineze. Dacă acesta este impedimentul, putem gândi și modificarea regulamentului de transport public, dar nu este oportun pentru moment, din punctul meu de vedere”, a declarat Cosmin Andrei.

Maratonul de vaccinarea va fi organizat la inițiativa Direcției de Sănătate Publică, cu sprijinul Instituţiei Prefectului. Serurile vor fi administrate în incinta patinoarului din parcul de agrement, iar persoanele care doresc imunizare nu necesită niciun fel de programare iniţială, fiind nevoie doar de cartea de identitate pentru înregistrarea în platformă.

Vaccinul care se va utiliza în timpul acestui maraton este Pfizer/BioNTech. Acțiunea va începe vineri, cu program între orele 9:00 și 20:00, şi se va încheia duminică, în weekend activitatea începând de la ora 8:00.

Totodată, în perioada 6-15 mai, doritorii se pot vaccina, fără programare, şi cu serul produs de Moderna, în centrele din Bucecea, Flămânzi şi Vorona.

 

 

 

Spune-ne opinia ta