Reprezentanții Direcției Silvice Botoșani și-au programat 188 ha regenerări noi, din care 140 haregenerări naturale ș i48 ha împăduriri.
La 31.03.2021 s-a realizat o suprafață totală nou regenerată de 6 ha din care 6 ha împăduriri, precum și o suprafață de 9 ha completări în plantațiile mai vechi. Factorii meteorologici nefavorabili nu au permis declanșarea campaniei de împăduriri din data de 15.03.2021 conform programului, dar la data prezentei campania este finalizată, rezultatele fiind de 48 ha împăduriri (100% din programul anual).
Tot în acest an la zi s-au realizat 49 ha completări prin împădurire în plantaţii mai vechi, lucrări aferente întregului an.
În vederea pregătirii puieților necesari împăduririlor din anii viitori, s-a procedat la înființarea de culturi noi în pepinierele proprii pe o suprafață de 193 ari, semințele și butașii necesari fiind recoltați preponderent de pe raza județului.
“La această dată avem în pepinierele proprii 315 mii buc puieți forestieri din specii forestiere necesari în principal împăduririlor din terenurile proprii și 1,5 mii buc puieți ornamentali destinați comercializării. În această primăvară s-au valorificat 110 mii puieți fiind constatat un interes crescut al populației comparativ cu anul anterior. Precizăm că la nivelul Direcției Silvice Botoșani se respectă prevederile Codului Silvic care prevăd regenerarea oricărei suprafețe de pe care s-a înlăturat pădurea în maxim 24 de luni, pentru a putea profita și de regenerarea naturală care este puțin consumatoare de fonduri”, a declarat directorul Direcției Silvice, Marius Havriș
Fondurile necesare activității de regenerare a pădurilor (împăduriri, pepiniere, regenerări naturale, lucrări în arborele tinere etc.) se suportă din fondul de conservare constituit la nivelul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.