Comuna Răchiți dă startul vaccinării ”din casă în casă” în zona rurală a județului Botoșani

Comuna Răchiți dă startul vaccinării ”din casă în casă” în zona rurală a județului Botoșani

Comuna Răchiți este prima comună din județul Botoșani în care începe vaccinarea ”din casă în casă” împotriva Covid-19.

Anunțul a fost făcut de primarul Florin Bulgaru, care a solicitat și obținut sprijinul Direcției de Sănătate Publică pentru a derula campania de vaccinare din mediul rural.

”Împreună cu cei de la Direcția de Sănătate Publică vom derula un proiect care se numește ”Vacinăm din casă în casă” în care vom organiza, de săptămâna viitoare, centre de vaccinare în Răchiți. Personalul nostru de la Primărie va merge din casă în casă să vorbim cu fiecare doritor în parte și transportul până la centrul de vaccinare va fi pus la dispoziție de Primăria Răchiți. De asemenea, în cazurile unde vor fi bătrânii imobilizați la pat sau bolnavii care nu se pot deplasa, vaccinarea se va face acasă la ei, doar să vrea să se vaccineze. Vom avea echipe mobile care vor merge să facă vaccinarea doritorilor care nu se pot deplasa. Salut pe această cale și mulțumesc DSP pentru implicare și înțelegere. Varianta sau ieșirea din această criză în care suntem este doar vaccinul”, a declarat primarul Florin Bulgaru.

Vaccinarea ”din casă în casă” va începe în comuna Răchiți miercuri, 12 mai, un centru de vaccinare fiind organizat în satul Răchiți, la Căminul Cultural, pentru ca apoi să se deschidă centre suplimentare în celelalte sate componente ale comunei.  

 

Spune-ne opinia ta