Sărăcie combătută cu fonduri europene. Zeci de afaceri înființate și case reabilitate

Sărăcie combătută cu fonduri europene. Zeci de afaceri înființate și case reabilitate

Nivelul de trai a cunoscut îmbunătățiri majore în orașul Flămânzi, unde 30 de case sunt reabilitate, sunt finanțate zeci de microîntreprinderi, sute de adulți au dobândit o calificare și zeci de copii au beneficiat de sprijin material. Proiectul de anvergură, derulat cu fonduri europene, se apropie de final, rezultatele fiind reducerea sărăciei și dezvoltarea comunitară.

Primarul, Dan Oloeriu, spune că au fost înființate și finanțate cu câte 25.000 de euro, bani nerambursabili, nu mai puțin de 30 de firme care funcționează în localitate, fiind create aproximativ 70 de locuri de muncă. 250 de persoane au urmat cursuri de formare profesională.

De asemenea, 50 de copii au beneficiat, timp de trei ani, de programul „Școala după școală”, primind rechizite, uniforme și o masă caldă zilnic.

Și infrastructura a cunoscut progrese. Două clădiri publice au fost reabilitate și transformate în actualul Centru Comunitar Integrat, unde se desfășoară activități sociale și educative. Totodată, se finalizează reabilitarea a 30 de case aparținând unor familii și persoane aflate în situații speciale, lucrările vizând extinderi, acoperișuri și construirea de băi.

Proiectul, demarat în anul 2018, a fost finanțat prin Programul Operațional Capital Uman, reprezentând investiții totale de peste 4 milioane de euro. Urmează perioada de monitorizare a rezultatelor.





 

 

Spune-ne opinia ta