Proiect de 5 milioane de lei pentru iluminatul public din Botoșani

Proiect de 5 milioane de lei pentru iluminatul public din Botoșani

Municipalitatea din Botoșani depune o cerere de finanțare nerambursabilă în cadrul Programului privind creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public, derulat de Administrația Fondului de Mediu (AFM). Investiția depășește 5 milioane de lei, potrivit proiectului de hotărâre adoptat, vineri, de Consiliul Local (CL).

Conform documentației tehnico-economice, vor fi înlocuite 1.394 de corpuri de iluminat cu descărcare în gaz, dintre care 303 montate în zone pietonale, cu lămpi de tip LED. Acestea vor funcționa 4.150 de ore pe an. Va fi creat un sistem de telegestiune, a cărui durată de fiabilitate estimată este de 60 de luni. Avantajele implementării proiectului sunt îmbunătățirea calității mediului, prin diminuarea emisiilor de gaze având efect de seră, și reducerea consumului anual de energie.

Înscrierile în Programul AFM sunt acceptate în ordinea depunerii, în limita a maximum 150% din bugetul alocat.

„Vrem să avem o șansă suplimentară prin depunerea proiectului printre primii solicitanți, calendarul fiind deschis pe data de 25 luna trecută. Acest proiect este unul important pentru municipiul Botoșani. Vrem să înlocuim 1.400 de corpuri de iluminat în valoare de 5 milioane de lei, proiectul în valoare eligibilă, să vedem cât va fi aprobat, care este finanțarea noastră”, a spus primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei.

Proiectul se ridică la o valoare totală de 5.166.304 lei, din care contribuția proprie a municipiului este de 822.828 de lei, reprezentând cofinanțarea (761.148) și cheltuielile neeligibile (91.980).

Termenul de realizare a investiției este de 12 luni, din care etapele de proiectare, obținerea avizelor, licitație și contractare ar trebui să dureze două luni.

 

Spune-ne opinia ta