Șapte oferte pentru proiectarea și execuția noului pod peste Siret!

Este vorba despre podul care face legătura dintre județele Suceava și Botoșani, cel existent datând din anul 1933.

Pe 19 aprilie a expirat termenul de depunere a ofertelor pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, iar șapte firme s-au înscris la procedura de licitație deschisă din sistemul public de achiziții.

Proiectul presupune elaborarea documentației tehnice, a proiectului tehnic de execuție, asistența tehnică și execuția lucrărilor la podul care face legătura dintre județele Suceava și Botoșani. Valoarea totală a este de 70.188.802,93 lei fără TVA și termenul de realizare a lucrărilor de 36 de luni, din care 12 luni proiectarea și 24 de luni execuția lucrărilor.

În următoarea perioadă va avea loc evaluarea tehnică și financiară a ofertelor și selecția câștigătorului, criteriul de atribuire fiind cel mai bun raport calitate-preț.

Potrivit documentației de licitație, proiectul vizează construirea unui pod rutier nou, în locul celui existent, construit în 1933, pe grinzi metalice și 4 deschideri.

Noul pod va fi construit cu tablier din grinzi prefabricate din beton și arc metalic. Acesta va fi prevăzut cu 5 deschideri, o lungime totală de 173 m, lățime de 11,50 m, din care parte carosabilă de 7,80m și două trotuare a câte 1,60 m fiecare.

În perioada lucrărilor, traficul rutier va fi asigurat prin construirea unei variante provizorii, în aval de podul existent, în lungime totală de 340 m. Traseul provizoriu de circulație va traversa râul Siret prin intermediul unui pod cu lungimea de 90m și lățimea părții carosabile de 5m. Suprastructura podului provizoriu va fi alcătuită dintr-un tablier mixt pe grinzi din oțel, în conlucrare cu placa de beton, arată Știrea de Suceava.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
212

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
99

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
111

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...