O consilieră de la CJ Botoșani „promovată” în ATOP, după plecarea Cristinei Breșug!

Proiectul de hotărâre privind desemnarea unui consilier județean în locul Cristinei Breșug în ATOP, inițiat de președintele Consiliului Județean (CJ) din Botoșani, va fi supus votului în ședința ordinară de joi.

O consilieră de la CJ Botoșani „promovată” în ATOP, după plecarea Cristinei Breșug!

În urmă cu aproximativ două săptămâni, Cristina Breșug a depus jurământul de credință fiind învestită în funcția de subprefect al județului Botoșani. Botoșăneanca i-a luat locul lui Tiberiu Manolache, care și-a manifestat intenția de a candida la alegerile din 9 iunie 2024 pe lista aleșilor locali la Dorohoi.

Cristina Breșug era consilier județean aflat la al treilea mandat, președinte și membru al Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) din Botoșani și președintele organizației municipale de femei a PSD, funcții din care a demisionat.

Astfel, în ședința ordinară de joi a Consiliului Județean din Botoșani, în locul Cristinei Breșug în ATOP Botoșani va fi desemnată ca membru Jurgiu Mioara Paula, consilier județean din partea PSD.

Prin Hotărârea Consiliului Județean Botoșani nr. 40/2021 a fost desemnată doamna Breșug Cristina în calitate de membru al Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Botoşani. În prezent, doamna Breșug Cristina nu mai îndeplinește funcția de consilier județean, ca urma a demisiei, încetând astfel și calitatea de membru al Autorității Teritoriale de Ordine Publică Botoșani. Potrivit prevederilor legale, membrii autorității teritoriale de ordine publică care și-au pierdut această calitate vor fi înlocuiți cu alte persoane, desemnate și validate în prima ședință în plen a consiliului județean”, se arată în hotărârea președintelui Consiliului Județean (CJ) din Botoșani.

Joi vor fi supuse votului consilierilor județeni două proiecte pe această temă. Primul vizează desemnarea unui consilier județean ca membru în ATOP în locul Cristinei Breșug, iar al doilea vizează validarea doamnei Jurgiu Mioara Paula în calitate de membru ATOP.

Jurgiu Mioara Paula este fiica politicianului Gheorghe Vâzdoagă. Femeia social democrată a ocupat de-a lungul anilor diferite poziții importante în administrația locală, dar și în politică.


(Foto: Jurgiu Mioara Paula)

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) este constituită din şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean, un reprezentant al Corpului Naţional al Poliţiştilor, subprefect, 6 consilieri desemnaţi de Consiliul Judeţean, 3 reprezentanţi ai comunităţii desemnaţi de preşedintele Consiliului Judeţean, șeful Inspectoratului de Jandarmi Județean, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență Județean, șeful Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră și șeful Poliției Locale din municipiul reședință de județ.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cosmin Andrei a anunțat că va continua construcția de locuințe și programele de reabilitare termică a blocurilor

astăzi, 13:02
13

Primarul Municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a anunțat că va continua și în mandatul următor programele de investiții pentru construcția de locuințe noi și pentru anveloparea termică...

Șapte ani de la plecarea scrimerului botoșănean care a participat la două ediții ale Jocurilor Olimpice!

astăzi, 12:52
38

Fost campion național, medaliat la Campionatul Mondial cu echipa României, Dan Găureanu a participat la două ediții ale Jocurilor Olimpice.În ultima parte a vieții a activat ca an...

Turiștii români vor putea să călătorească în Turcia doar cu buletinul!

astăzi, 12:50
37

Cetățenii români pot călători în Turcia doar cu buletinul, potrivit unui decret prezidențial semnat de Recep Tayyip Erdogan și publicat în Monitorul Oficial al Turciei.Marc...