O consilieră de la CJ Botoșani „promovată” în ATOP, după plecarea Cristinei Breșug!

Proiectul de hotărâre privind desemnarea unui consilier județean în locul Cristinei Breșug în ATOP, inițiat de președintele Consiliului Județean (CJ) din Botoșani, va fi supus votului în ședința ordinară de joi.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, Cristina Breșug a depus jurământul de credință fiind învestită în funcția de subprefect al județului Botoșani. Botoșăneanca i-a luat locul lui Tiberiu Manolache, care și-a manifestat intenția de a candida la alegerile din 9 iunie 2024 pe lista aleșilor locali la Dorohoi.

Cristina Breșug era consilier județean aflat la al treilea mandat, președinte și membru al Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) din Botoșani și președintele organizației municipale de femei a PSD, funcții din care a demisionat.

Astfel, în ședința ordinară de joi a Consiliului Județean din Botoșani, în locul Cristinei Breșug în ATOP Botoșani va fi desemnată ca membru Jurgiu Mioara Paula, consilier județean din partea PSD.

Prin Hotărârea Consiliului Județean Botoșani nr. 40/2021 a fost desemnată doamna Breșug Cristina în calitate de membru al Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Botoşani. În prezent, doamna Breșug Cristina nu mai îndeplinește funcția de consilier județean, ca urma a demisiei, încetând astfel și calitatea de membru al Autorității Teritoriale de Ordine Publică Botoșani. Potrivit prevederilor legale, membrii autorității teritoriale de ordine publică care și-au pierdut această calitate vor fi înlocuiți cu alte persoane, desemnate și validate în prima ședință în plen a consiliului județean”, se arată în hotărârea președintelui Consiliului Județean (CJ) din Botoșani.

Joi vor fi supuse votului consilierilor județeni două proiecte pe această temă. Primul vizează desemnarea unui consilier județean ca membru în ATOP în locul Cristinei Breșug, iar al doilea vizează validarea doamnei Jurgiu Mioara Paula în calitate de membru ATOP.

Jurgiu Mioara Paula este fiica politicianului Gheorghe Vâzdoagă. Femeia social democrată a ocupat de-a lungul anilor diferite poziții importante în administrația locală, dar și în politică.


(Foto: Jurgiu Mioara Paula)

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) este constituită din şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean, un reprezentant al Corpului Naţional al Poliţiştilor, subprefect, 6 consilieri desemnaţi de Consiliul Judeţean, 3 reprezentanţi ai comunităţii desemnaţi de preşedintele Consiliului Judeţean, șeful Inspectoratului de Jandarmi Județean, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență Județean, șeful Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră și șeful Poliției Locale din municipiul reședință de județ.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
333

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
476

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici. Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
600

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...