S-au finalizat lucrările de asfaltare a două sectoare de drum județean afectate de alunecări de teren (fotogalerie)

S-au finalizat lucrările de asfaltare a două sectoare de drum județean afectate de alunecări de teren (fotogalerie)

S-au finalizat lucrările de asfaltare a două sectoare de drum județean puternic afectate în trecut de alunecări de teren, a anunțat miercuri vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Dorin Birta.

Potrivit sursei citate, DJ 293 Dumeni - Havârna și DJ 296 Roma - Nicșeni sunt viabile pentru circulație în cele mai bune condiții. În acest scop au fost implementate două proiecte de stabilizare a versanților, investiții derulate de Compania Națională de investiții, iar Consiliul Județean a finanțat lucrările de reabilitare a celor două sectoare de drum.

„Astăzi am participat la recepția lucrărilor a celor două tronsoane de drum județean, procedură ce certifică faptul că acestea au fost executate în concordanță cu standardele de calitate impuse prin caietele de sarcini și că de acum fenomenul alunecărilor de teren, ce afecta acești doi versanți, a fost stopat definitiv. Prin urmare, aceste două sectoare de drum județean nu vor mai impune probleme participanților la trafic”, a transmis Dorin Birta.

Oficialul CJ a adăugat că se pregătesc proiecte de reabilitare a trei sectoare de pe Drumul Județean 296, afectate și acestea de alunecări.

Pentru că ne dorim să dezvoltăm infrastructura rutieră a județului Botoșani cât mai mult posibil și să reducem decalajele față de celelalte județe, căutăm continuu resurse pentru implementarea de noi proiecte. Astfel, am depus la CNI, fiind la această dată în diverse stadii de analiză, noi proiecte pentru stabilizarea altor trei sectoare de pe DJ 296, care prezintă probleme din cauza alunecărilor de teren. Primul dintre acestea prevede stabilizarea unui tronson de 2,6 kilometri localizat la ieșirea din Botoșani spre Cișmea, al doilea de 1,35 kilometri ce este situat în vecinătatea terenului de fotbal din comuna Roma și altul de jumătate de kilometru de la intrarea în Dorobanți”, a arătat Birta.








 

 

Spune-ne opinia ta