Heliportul medical din Botoșani prinde contur (fotogalerie)

Heliportul medical din Botoșani prinde contur (fotogalerie)

Heliportul medical devine o realitate la Botoșani, constructorii finalizând lucrările la zidul pe care vor fi montate panourile sonice și conturând platforma heliportului, a anunțat președintele Consiliului Județean (CJ), Doina Federovici.

Potrivit sursei citate, în perioada următoare se vor efectua lucrările la structura platformei și cablarea sistemului de ghidaj al heliportului. Există premise ca în acest an să fie finalizate lucrările de construcții montaj, care se ridică la o valoare de 1,4 milioane de lei inclusiv TVA.

„Este un proiect pe care l-am demarat în 2018 și pentru care, alături de autoritățile locale, din postura de senator, m-am luptat pentru a fi implementat și la Botoșani. La sfârșitul anului trecut, echipa de la Consiliul Județean a luat legătura cu Inspectoratul General de Aviație, implementatorul proiectului, pentru a se decongestiona acest proiect, iar eforturile noastre dau roade.

Heliportul medical este doar unul dintre proiectele care vizează modernizarea sistemului sanitar botoșănean. La nivelul Consiliului Județean, avem, în diferite stadii de implementare, și alte proiecte importante, care vor contribui din plin la creșterea calității actului medical. Ne dorim o dezvoltare integrată a sistemului sanitar, în care accentul să cadă pe nevoile pacienților botoșăneni”, a transmis Doina Federovici.

Construirea heliportului medical este parte a unui proiect transfrontalier România – Republica Moldova, cu finanțare europeană. Proiectul vizează realizarea a șapte heliporturi, trei în România (Botoșani, Iași și Galați) și patru în Republica Moldova (Chișinău – două și câte unul la Bălți și Cahul).










 

 

Spune-ne opinia ta