S-a votat! Consilierii au fost de acord cu scoaterea șinelor de tramvai din Botoșani! (foto, video)

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare aferente lunii septembrie a fost și proiectul ce prevede casarea dalelor de tramvai de pe două artere importante din municipiul Botoșani.

Șoferii pot răsufla ușurați de astăzi. Primul pas pentru ca șinele de tramvai din municipiul Botoșani să dispară a fost făcut.

Luni la amiază, în ședința ordinară aferentă lunii septembrie, a fost votat proiectul ce prevede scoaterea din funcțiune și casarea bunurilor „Linie-traseu-cale rulare A” și „Rețea contact A-cablu cupru”. Este vorba despre șinele de tramvai de pe strada Ion Pillat și Calea Națională.

Proiectul a trecut cu 19 voturi „pentru” și două abțineri.

Acest proiect a fost supus votului consilierilor locali și la ședința ordinară aferentă lunii august, însă atunci nu a fost aprobat. Doar 15 consilieri au votat „pentru”, Eugen Țurcanu și Marian Murariu au votat „împotriva”, iar cinci consilieri de la PNL și USR s-au abținut de la vot.

Scoaterea și casarea dalelor de tramvai este momentul așteptat de o mare parte dintre botoșăneni, în special de șoferii care tranzitează zi de zi Zona Industrială, unde traficul este îngreunat din cauza porțiunilor în care șinele sunt într-o stare avansată de degradare.

Dalele de tramvai ar urma să fie scoase abia după ce primarul Cosmin Andrei emite autorizație de demolare, dar care trebuie obținută de șeful Serviciul Edilitare. Linia de tramvai de pe Calea Națională și strada Ion Pillat are o lungime de 11,6 kilometri.

Calea de rulare și cea de cablu au fost puse în funcție în anul 1992, iar în prezent se află într-o stare avansată de degradare.

Citește și Scoaterea șinelor de tramvai mai așteaptă, consilierii nu au fost de acord. „Între timp am pus cruce” / „Dumnezeu să ierte...”

Au devenit istorie. 33 de ani de când primul tramvai a circulat în municipiul Botoșani!

Transportul public local în Botoșani împarte cetățenii în două tabere. „Îți este greu să te mai urci, că te poți îmbolnăvi de orice boală” / „N-am ce comenta!”

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Șosele cu bucluc pentru șoferii botoșăneni. „Se pregătește să devină un crater” / „Nu există zi dată de la Dumnezeu să nu sun” (foto, video)

astăzi, 15:35

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local pentru luna septembrie, Eugen Țurcanu, ales local din partea Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani, a avut o interpelare...

S-a semnat contractul pentru execuția lucrărilor la Drumul Vămii! (foto, video)

astăzi, 15:06

Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, a semnat în cadrul ședinței de plen de luni, 30 septembrie, contractul de finanțare din fonduri europene a lucrărilor de mode...

Piloții au încins motoarele la Cornișa în cadrul evenimentului Demo Drift Show! „Adulții au fost cei mai fricoși, nu prea au avut curaj, dar copiii sunt altfel” (foto, video)

Saturday, 28 September 2024

Asociația „Pro Car Racing” organizează, în acest weekend, cea de-a doua ediție a evenimentului Demo Drift Show. Anul trecut evenimentul a avut loc în parcarea magazinului El...