S-a semnat contractul de lucrări pentru noua creșă din zona ANL Cișmea (video)

S-a semnat contractul de lucrări pentru noua creșă din zona ANL Cișmea (video)

Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a semnat contractul de execuție a lucrărilor de construire a unei creșe în zona ANL Cișmea, a anunțat edilul, joi, într-o conferință de presă.

Potrivit oficialului, lucrările au fost atribuite companiei D&D Construct din Botoșani, acestea având un termen de finalizare de 12 luni. Investiția se ridică la o valoare de 4,847 milioane de lei, din fonduri europene.

„Sunt în continuare cereri pe care le primim la creșa pe care o avem astăzi funcțională în municipiul Botoșani, care nu pot fi onorate. Ca un sprijin și o atenție pentru comunitate și pentru tot ceea ce înseamnă învățământ antepreșcolar, depunem toate dirigințele, mai ales că avem această oportunitate să finanțăm creșele cu fonduri care nu provin din bugetul local decât pentru partea de cofinanțare. Avem proiecte depuse la Ministerul Dezvoltării atât pentru aceste creșe, cât și pentru săli de sport și reabilitarea unor imobile care privesc susținerea învățământului”, a afirmat Cosmin Andrei.

De asemenea, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a inclus în lista sinteză a proiectelor alte două creșe în municipiul Botoșani, una situată pe Șoseaua Iașului, prevăzută cu 11 dormitoare și șase camere de joacă pentru 110 copii, iar cealaltă în zona Pod de Piatră, cu patru dormitoare și două camere de joacă pentru 40 de copii.

 

 

 

Spune-ne opinia ta