S-a semnat contractul de finanțare pentru o creșă de 2,3 milioane de euro în Dorohoi

S-a semnat contractul de finanțare pentru o creșă de 2,3 milioane de euro în Dorohoi

A fost semnat contractul de finanțare pentru construirea unei creșe în municipiul Dorohoi, printr-un proiect de peste 2,3 milioane de euro, au anunțat reprezentanții administrației locale.

Potrivit surselor citate, investiția se ridică la o valoare de 11.750.774,58 lei fără TVA și se va realiza cu fonduri europene, prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). 

Amplasamentul pe care se va construi creșa este situat pe strada 1 Decembrie, nr. 24, în zona Cartierului ANL. Construcția va cuprinde spații de dormit, spații de joacă, vestiare, grupuri sanitare, spațiu pentru  luat masa, zonă de primire, cabinet medical, spații verzi și loc de joacă care să răspundă nevoii copiilor. 70 de preșcolari vor putea beneficia de creșa modernă.

„Acest proiect este o necesitate deoarece municipiul Dorohoi nu deține în momentul actual o creșă, și va contribui la dezvoltarea armonioasă a comunității, la  creșterea ofertei educaționale și la îmbunătățirea infrastructurii din sistemul de învățământ local”, precizează reprezentanții Primăriei municipiului Dorohoi.

 

Spune-ne opinia ta