Materiale educaționale și teren de sport pentru copii speciali, printr-un proiect transfrontalier

Materiale educaționale și teren de sport pentru copii speciali, printr-un proiect transfrontalier

Școala Profesională Specială „Sfântul Stelian” din Botoșani a primit materiale educaționale necesare cabinetelor de logopedie, iar la Școala Specială „Ion Pillat” din Dorohoi s-a realizat un teren de sport multifuncțional, printr-un proiect transfrontalier România-Ucraina, anunță președintele Consiliului Județean (CJ), Doina Federovici.

Potrivit sursei citate, valoarea totală a proiectului depășește un sfert de milion de euro, din care 154.442 de euro vor fi investiți în cele două unități de învățământ botoșănene. Pe lângă finanțarea nerambursabilă, Consiliul Județean contribuie cu un aport propriu de peste 40.000 de euro.

La Școala Profesională Specială „Sfântul Stelian” au ajuns materialele educaționale necesare cabinetelor de logopedie: cărți și planșe senzoriale, kituri logopedice, jucării și jocuri logopedice, etc. De asemenea, în această vară, în cadrul proiectului s-au achiziționat materialele și consumabilele necesare atelierului de croitorie a școlii.

„În diferite stadii de achiziții sunt software-uri educaționale, de diagnoză, baterii de evaluare, sisteme de traducere simultană, echipamente de recuperare fizică și medicală și mașini de cusut”, precizează Doina Federovici.

În cadrul aceluiași proiect, la Școala Profesională Specială „Ion Pillat” a fost realizat un teren de sport multifuncțional cu o suprafață de joc, 20x40 de metri, realizată din gazon sintetic, care permite practicarea handbalului și a minifotbalului. Terenul este dotat cu o instalație de iluminat, astfel încât să poată fi utilizat și seara.

„Niciun efort nu este prea mare pentru a le asigura mediul propice dezvoltării copiilor cu nevoi speciale! Consiliul Județean Botoșani acordă o atenție deosebită domeniului social, în primul rând celor două școli speciale aflate în subordine”, a subliniat președintele CJ Botoșani.









 

 

Spune-ne opinia ta