Materiale educaționale și teren de sport pentru copii speciali, printr-un proiect transfrontalier

Materiale educaționale și teren de sport pentru copii speciali, printr-un proiect transfrontalier

Școala Profesională Specială „Sfântul Stelian” din Botoșani a primit materiale educaționale necesare cabinetelor de logopedie, iar la Școala Specială „Ion Pillat” din Dorohoi s-a realizat un teren de sport multifuncțional, printr-un proiect transfrontalier România-Ucraina, anunță președintele Consiliului Județean (CJ), Doina Federovici.

Potrivit sursei citate, valoarea totală a proiectului depășește un sfert de milion de euro, din care 154.442 de euro vor fi investiți în cele două unități de învățământ botoșănene. Pe lângă finanțarea nerambursabilă, Consiliul Județean contribuie cu un aport propriu de peste 40.000 de euro.

La Școala Profesională Specială „Sfântul Stelian” au ajuns materialele educaționale necesare cabinetelor de logopedie: cărți și planșe senzoriale, kituri logopedice, jucării și jocuri logopedice, etc. De asemenea, în această vară, în cadrul proiectului s-au achiziționat materialele și consumabilele necesare atelierului de croitorie a școlii.

„În diferite stadii de achiziții sunt software-uri educaționale, de diagnoză, baterii de evaluare, sisteme de traducere simultană, echipamente de recuperare fizică și medicală și mașini de cusut”, precizează Doina Federovici.

În cadrul aceluiași proiect, la Școala Profesională Specială „Ion Pillat” a fost realizat un teren de sport multifuncțional cu o suprafață de joc, 20x40 de metri, realizată din gazon sintetic, care permite practicarea handbalului și a minifotbalului. Terenul este dotat cu o instalație de iluminat, astfel încât să poată fi utilizat și seara.

„Niciun efort nu este prea mare pentru a le asigura mediul propice dezvoltării copiilor cu nevoi speciale! Consiliul Județean Botoșani acordă o atenție deosebită domeniului social, în primul rând celor două școli speciale aflate în subordine”, a subliniat președintele CJ Botoșani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Femeia dispărută din Curtești a fost găsită de polițiști

Miercuri, 30 Noiembrie 2022
251

Femeia de 66 de ani, din comuna Curtești, dată în urmărire miercuri, după ce familia a declarat-o dispărută, a fost identificată în municipiul Botoșani, informează Inspectoratul d...

Constructorii lucrează la Teatrul „Eminescu” și în zilele de sărbătoare (fotogalerie)

Miercuri, 30 Noiembrie 2022
199

Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a efectuat miercuri o vizită de lucru pe șantierul deschis la Teatrul „Mihai Eminescu” în vederea restaurarea clădirii.În...

Femeie plecată de acasă în zorii zilei, căutată de familie și polițiști

Miercuri, 30 Noiembrie 2022
139

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani efectuează cercetări pentru identificarea unei femei de 66 de ani, din comuna Curtești, pe care familia a declarat-o dispărută...