Amendă de 40.000 de lei pentru Nova Apaserv (fotogalerie)

Amendă de 40.000 de lei pentru Nova Apaserv (fotogalerie)

Societatea Nova Apaserv a fost amendată cu 40.000 de lei de către comisarii Gărzii de Mediu din Botoșani, după mai multe nereguli depistate.

Reprezentanții instituției au efectuat un control pe un amplasament la limita municipiului Botoșani cu localitatea Cătămărești Deal, unde s-a constatat că operatorul de apă-canal nu a realizat în totalitate și la termen măsurile impuse la ultimul control efectuat.

„La ultimul control s-a trasat ca măsură în vederea remedierii neconformităților, întreținerea și repararea rețelelor și sistemelor de canalizare-epurare, în vederea asigurării funcționării continue a acestora. Acum s-a constatat că operatorul nu deține autorizație de mediu pentru rețeaua de canalizare extinsă, care preia apele uzate fecaloid menajere din localitatea Cătămărești Deal”, a declarat Cristina Kashyap, comisar șef al Gărzii de Mediu din Botoșani.

Mai mult decât atât, comisarii au observat că apele uzate fecaloid menajere erau deversate atât în Calea Națională, cât și prin golirea de preplin într-un șanț colector deschis.

„Pentru neconformitățile constatate s-au stabilit măsuri cu termen în vederea remedierii acestora și s-au aplicat două sancțiuni contravenționale: un avertismet și o amendă de 40.000 de lei”, a adăugat Kashyap.

Protecţia mediului constituie o obligaţie a tuturor persoanelor fizice şi juridice, în care scop:

 - solicită şi obţin actele de reglementare, potrivit prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţă şi a legislaţiei subsecvente;

- realizează, în totalitate şi la termen, măsurile impuse prin actele de constatare încheiate de persoanele împuternicite cu activităţi de verificare, inspecţie şi control.
 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Cu ocazia împlinirii a 140 de ani de la înființarea Bursei de Valori din București se lansează o monedă de argint

Vineri, 2 Decembrie 2022
231

Banca Națională a României lansează, de pe 5 decembrie, în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 140 de ani de la înființarea Bursei de Valori din București.Cara...

Tânăr depistat sub influența alcoolului și fără permis, după ce a intrat cu mașina într-un cap de pod

Vineri, 2 Decembrie 2022
244

În cursul zilei de joi, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au fost sesizați cu privire la faptul că în comuna Șendriceni, s-a produs un accident de circulație.E...

Drapel de 104 metri purtat pe străzile din Todireni de elevi și profesori (video)

Vineri, 2 Decembrie 2022
329

Elevii și profesorii de la Liceul Tehnologic din Todireni au marcat Ziua Națională a României, alături de primarul comunei, într-un stil inedit. Pe ulițele satului, elevii și profeso...