Amendă de 40.000 de lei pentru Nova Apaserv (fotogalerie)

Amendă de 40.000 de lei pentru Nova Apaserv (fotogalerie)

Societatea Nova Apaserv a fost amendată cu 40.000 de lei de către comisarii Gărzii de Mediu din Botoșani, după mai multe nereguli depistate.

Reprezentanții instituției au efectuat un control pe un amplasament la limita municipiului Botoșani cu localitatea Cătămărești Deal, unde s-a constatat că operatorul de apă-canal nu a realizat în totalitate și la termen măsurile impuse la ultimul control efectuat.

„La ultimul control s-a trasat ca măsură în vederea remedierii neconformităților, întreținerea și repararea rețelelor și sistemelor de canalizare-epurare, în vederea asigurării funcționării continue a acestora. Acum s-a constatat că operatorul nu deține autorizație de mediu pentru rețeaua de canalizare extinsă, care preia apele uzate fecaloid menajere din localitatea Cătămărești Deal”, a declarat Cristina Kashyap, comisar șef al Gărzii de Mediu din Botoșani.

Mai mult decât atât, comisarii au observat că apele uzate fecaloid menajere erau deversate atât în Calea Națională, cât și prin golirea de preplin într-un șanț colector deschis.

„Pentru neconformitățile constatate s-au stabilit măsuri cu termen în vederea remedierii acestora și s-au aplicat două sancțiuni contravenționale: un avertismet și o amendă de 40.000 de lei”, a adăugat Kashyap.

Protecţia mediului constituie o obligaţie a tuturor persoanelor fizice şi juridice, în care scop:

 - solicită şi obţin actele de reglementare, potrivit prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţă şi a legislaţiei subsecvente;

- realizează, în totalitate şi la termen, măsurile impuse prin actele de constatare încheiate de persoanele împuternicite cu activităţi de verificare, inspecţie şi control.








 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Angajații Locativa, protest pașnic în fața Primăriei Botoșani împotriva hotărârii de desființare. „Este doar o răzbunare politică!” (foto, video)

Marţi, 16 Aprilie 2024
829

Marți după-amiază, angajații S.C. Locativa S.A. s-au înarmat cu pancarte pe care au scris ceea ce îi nemulțumește. Salariații au protestat împotriva hotărârii de desfii...

Masa caldă într-o școală din Botoșani, între nemulțumirile părinților și cutiuța dorințelor! „Toți vor să găsim vinovați și e simplu, dar nu asta este soluția!” (foto)

Marţi, 16 Aprilie 2024
967

Programul „Masă caldă”, care ulterior s-a transformat în „Masă sănătoasă”, este un instrument salvator pentru autoritățile care încearcă să combată fenom...

Medic botoșănean, despre micile afecțiuni care pot avea consecințe grave. „Au o trusă de urgență pe care o folosesc!”

Luni, 15 Aprilie 2024
714

Despre alergiile de primăvară a auzit toată lumea și ne putem da seama destul de ușor dacă polenul din natură ne face bine sau nu.Dr. Camelia Șurubariu, medic specialist alergolog în...