Rută nouă pentru transportul unor cetățeni din Botoșani cerută în plenul CL! (foto, video)

Locuitorii unei zone din municipiul Botoșani sunt nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunare pentru a ajunge în centrul orașului să își cumpere cele necesare. Asta deoarece nu există o rută a transportului local care să ajungă până în acea parte de oraș. Cetățenii care locuiesc acolo fie apelează la taxiuri, fie merg până la cea mai apropiată stație de maxi-taxi. 

Andrei Amos, consilier local din partea Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani, a solicitat, în cadrul ședinței de CL, angajaților cu atribuții în domeniul transportului în comun să aibă în vedere înființarea unei rute pe traseul strada Eternității – drumul Tătarilor, din municipiului Botoșani.

Solicitarea este motivată de faptul că în acea zonă, destul de îndepărtată de centrul orașului, locuiesc foarte multe persoane în vârstă care nu își permit să plătească zilnic bani pe taxi.

Am o rugăminte. În atenția compartimentului transporturi din cadrul Direcției Edilitare de a înființa o rută pe traseul Eternității – drumul Tătarilor, deoarece există mulți cetățeni în vârstă care locuiesc pe aceste străzi și nu au cum ajunge în oraș, nu își permit să cheltuiască zilnic bani cu taxiul și nu au posibilitatea de a ajunge în oraș să își facă cumpărăturile”, a declarat Andrei Amos în cadrul ședinței de Consiliu Local aferentă lunii iulie.

Mai mult decât atât, înființarea unei noi rute ar fi și în avantajul locuitorilor de pe străzile Cireșoaia, Sălcilor și Gheorghe Hasnaș.

De asemenea, ar deservi și cetățenii care locuiesc pe străzile Cireșoaia, Sălcilor și Gheorghe Hasnaș. Nu cred că este o problemă atât de mare pentru operatorul de transport să devieze ruta cumva de pe Tudor Vladimirescu să meargă pe Eternității și Drumul Tătarilor, până la transformator, acolo unde există posibilitatea să întoarcă”, a completat Andrei Amos, consilier local din partea PNL.

La cele transmise de alesul local, primarul Cosmin Andrei a solicitat directorului Direcției Edilitare, Bogdan Bețenchi, să analizeze prelungirea traseului.

Îi rog pe colegii de la Compartimentul Transporturi să analizeze ceea ce a transmit domnul consilier Andrei Amos cu prelungirea traseului pe Drumul Tătarilor”, a transmis Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Copii abandonați în Maternitatea din Botoșani, medicii spun că numărul a crescut în 2024! (video)

Wednesday, 18 September 2024

Cinci copii au fost abandonați de la începutul anului 2024 și până în prezent în Maternitatea din Botoșani. Cadrele medicale spun că numărul este mai mare în compar...

Cele mai grave malformații cu care se pot naște copiii. Medic din Botoșani: „Începe o luptă contracronometru” (video)

Wednesday, 18 September 2024

Medicul Carmen Zaboloteanu, șefa Secției de Neonatologie din cadrul Maternității din Botoșani, spune că cele mai grave malformații cu care s-au născut copiii în Botoșani în primel...

Cum a fost salvat Ianis din Botoșani de medicii din două țări, operație cu preotul aproape! (foto, video)

Wednesday, 18 September 2024

De pe Secția de Neonatologie a Maternității din Botoșani auzim cele mai dureroase povești și curg cele mai multe lacrimi adesea. Pe de altă parte, de aici auzim și cele mai impresionante pove...