Plângeri cu asfalt „ciuruit” în parcul emblemă al Botoșaniului. „Am văzut că într-o noapte se poate asfalta jumătate de oraș” (foto, video)

Cel mai mare parc al municipiului Botoșani suferă la partea de investiții în infrastructură pietonală, dar și în ceea ce privește menținerea unui aspect îngrijit. În multe părți ale parcului sunt bucăți rupte din asfalt, pavelele sunt sărite, iar balustrada podului peste lac este complet degradată.

Plângeri cu asfalt „ciuruit” în parcul emblemă al Botoșaniului. „Am văzut că într-o noapte se poate asfalta jumătate de oraș” (foto, video)

   Foto: Știri.Botoșani.Ro/Florin Timofte

Aceste aspecte au fost sesizate și de consilierul local Eugen Țurcanu, dar care a făcut referire exactă la aleea care face legătura între Piața Viilor și Liceul „Grigore Antipa”.

Am făcut numeroase interpelări pentru a fi reparată aleea care intră spre Piața Viilor și coboară spre Liceul Antipa. Toată acea alee este crăpată, ciuruită, are sărite bucăți din asfalt. V-am solicitat să o reparăm ori cu asfalt colorat, ori cu asfalt negru, cu ce doriți numai să o reparăm”, a intervenit Eugen Țurcanu în cadrul ședinței de Consiliu Local.

Aspectele menționate reies și din imagini. (Vezi foto jos)

De asemenea, Eugen Țurcanu a făcut referire și la pavelele din jurul fântânii arteziene, care au crăpat.

„Dacă tot suntem la Parcul „Mihai Eminescu” și am văzut că într-o noapte se poate asfalta jumătate de oraș, vă spun că în jurul fântânii arteziene sunt foarte multe pavele care au crăpat și au sărit de acolo. Fiind o alee pietonală foarte intens circulată poate că s-ar putea repara, am văzut că în alte porțiuni de oraș s-au putut scoate pavelele crăpate și înlocuite cu altele noi”, a completat Eugen Țurcanu.

La acestea, primarul Cosmin Andrei a anunțat că are în vedere obținerea de fonduri europene pentru reabilitarea Parcului „Mihai Eminescu”.

În ceea ce privește Parcul Mihai Eminescu, colegii mei au pregătit documentația și le mulțumesc pentru efortul depus. O perioadă mai grea în această vară cu documentațiile pe care le facem la foc continuu cu noul POR (Programul Operațional Regional), unde vom accesa fonduri europene, iar atenția noastră este îndreptată și către Parcul Mihai Eminescu, care va avea un proiect dedicat pentru reabilitarea celui mai important parc din municipiul Botoșani”, a declarat Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani.

Cu toate acestea, edilul șef al municipiului Botoșani l-a rugat pe Bogdan Bețenchi, directorul Direcției Edilitare din cadrul Primăriei Municipiului Botoșani, să verifice dacă este necesar să intervină de urgență în parc până la obținerea unor fonduri europene.

„Până atunci, îl rog pe domnul Bețenchi să analizeze dacă ar trebui să intervenim de urgență acum până la demararea proiectului”, a spus primarul Cosmin Andrei.











 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Școlile aflate în reabilitare încurcă desfășurarea alegerilor în Botoșani! (video)

astăzi, 15:42

Instituțiile Prefectului din țară, care coordonează aceste alegeri, încep să se pregătească intens. Potrivit lui Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani, au fost emise Ordinele Pr...

Alertă în cimitirul Pacea din Botoșani: Un bărbat a amenințat că se aruncă din copac! (foto, video)

astăzi, 14:57

Forțele de ordine au fost puse în alertă, joi după-amiază, după ce un bărbat amenința că se aruncă dintr-un copac în cimitirul Pacea. La fața locului au ajuns mai multe echipa...

Părinții din Botoșani se tem pentru siguranța copiilor, petiții adresate prefectului! (video)

astăzi, 14:15

Comitetul de Părinți de la Liceul de Artă „Ștefan Luchian” din municipiul Botoșani a adresat către Instituția Prefectului a județului Botoșani o petiție prin care solicită monit...