Rută nouă cu un semnificativ potențial turistic care include obiective din zestrea patrimoniului cultural eminescian

Ruta cultural-turistică, având numele poetului Mihai Eminescu, este realizată de Consiliul Județean Suceava împreună cu primăriile municipiilor Botoșani și Iași.

Rută nouă cu un semnificativ potențial turistic care include obiective din zestrea patrimoniului cultural eminescian

   Foto: Suceava Smartpress

Omologarea a avut loc cu prilejul Târgului de Turism al României, a declarat vicepreședintele CJ Suceava, Niculai Barbă, pentru suceava-smartpress.ro

Niculai Barbă, vicepreședinte Consiliului Județean Suceava a transmis că Bucovina este singura destinație care nu lipsește din rutele cultural-turistice omologate în ultima perioadă și lansate cu ocazia târgurilor de turism din acest an.

În deschiderea ediției de toamnă a Târgului de Turism al României care a avut loc în perioada 9-12 noiembrie, în București, la Romexpo, Consiliul Județean Suceava a primit documentul de recunoaștere a calității de inițiator al unei noi rute cultural-turistice, certificate la nivel național, o rută cu un semnificativ potențial turistic care include obiective din zestrea patrimoniului cultural eminescian.

”Ruta cultural-turistică având numele poetului nostru național, românul absolut, Mihai Eminescu, este realizată de Consiliul Județean Suceava împreună cu primăriile municipiilor Botoșani și Iași”, a precizat vicepreședintele Consiliului Județean Suceava.

”Județul Suceava are incluse în proiectul inițial al Rutei obiective din mai multe localități – Suceava, Călinești-Cuparencu, Șerbăuți, Putna, şi lucrăm la documentații pentru ca această rută să includă obiective din cât mai multe localități sucevene, practic nefiind zone unde să nu regăsim pașii, amprenta geniului, marelui patriot, Mihai Eminescu. Certificată în prezent, la debut, ca o rută națională, consider că aceasta poate și trebuie dezvoltată, pentru a deveni în scurt timp o rută cultural-turistică transnațională prin includerea, în primă etapă, a zonelor transfrontaliere, Regiunea Cernăuți și Republica Moldova. Noi suntem pregătiți”, arată Niculai Barbă.

Am inițiat deja și ne dorim să dezvoltăm cât mai multe proiecte în comun cu județele vecine. Dezvoltarea turismului în zonă aduce avantaje tuturor

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă Odată susține că, odată cu omologarea Rutei Cultural-Turistice Mihai Eminescu, referitor la evenimentele care au loc la obiectivele incluse în Rută, mi-aș dori să ,,unificăm” festivalurile și alte evenimente organizate în jurul Zilelor semnificative 15 ianuarie și 15 iunie, la Putna, Ipotești, Suceava, Botoșani, pentru a le crește din toate punctele de vedere, pentru a da posibilitatea unei participări crescute specialiștilor și publicului la majoritatea evenimentelor.

Fiind ,,Anul Ciprian Porumbescu”, în februarie 2023 s-a obținut omologarea Rutei Cultural-Turistice ”Pe Urmele Geniilor Ciprian Porumbescu și George Enescu”, realizată împreună județul Botoșani.

”În timp, o serie de propuneri s-au concretizat în certificarea de rute regionale, naționale sau chiar transnaționale. În total, zeci de astfel de rute turistice și apoi, în mod fericit, așa cum și noi am susținut, s-a inclus și componenta culturală, certificându-se drept rute cultural-turistice”, a mai arătat Niculai Barbă, vicepreședinte Consiliului Județean Suceava.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) Geamuri curate, fără pete și fără stres, în 5 pași simpli

astăzi, 11:52
46

Știi acel moment când soarele strălucește fermecător prin ferestre și scoate la iveală urmele inestetice ale degetelor, petele lăsate de picurii de ploaie sau urmele de la ultima sesiune ...

Incendiu în balconul unui apartament din Botoșani, proprietara a suferit un atac de panică! (Foto)

astăzi, 11:32
238

Deși era acasă, proprietara nu  și-a dat seama ca ard lucrurile din balcon. Un vecin a observat ca iese fum și a sunat la 112 după ajutor.La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detaș...

Părintele Vasile Gavrilă : „Mielul de Paşti nu face parte nici din rânduiala bisericească, nici din pregătirea duhovnicească de Paşti”

astăzi, 10:21
100

De Sfintele Pasti exista obiceiul sa se sacrifice miei. Pastile este o sarbatoare pe care o intalnim atat la evrei, cat si la crestini. Pentru evrei Pastile semnifica trecerea din robia egipteana la l...