Rută nouă cu un semnificativ potențial turistic care include obiective din zestrea patrimoniului cultural eminescian

Ruta cultural-turistică, având numele poetului Mihai Eminescu, este realizată de Consiliul Județean Suceava împreună cu primăriile municipiilor Botoșani și Iași.

Rută nouă cu un semnificativ potențial turistic care include obiective din zestrea patrimoniului cultural eminescian

   Foto: Suceava Smartpress

Omologarea a avut loc cu prilejul Târgului de Turism al României, a declarat vicepreședintele CJ Suceava, Niculai Barbă, pentru suceava-smartpress.ro

Niculai Barbă, vicepreședinte Consiliului Județean Suceava a transmis că Bucovina este singura destinație care nu lipsește din rutele cultural-turistice omologate în ultima perioadă și lansate cu ocazia târgurilor de turism din acest an.

În deschiderea ediției de toamnă a Târgului de Turism al României care a avut loc în perioada 9-12 noiembrie, în București, la Romexpo, Consiliul Județean Suceava a primit documentul de recunoaștere a calității de inițiator al unei noi rute cultural-turistice, certificate la nivel național, o rută cu un semnificativ potențial turistic care include obiective din zestrea patrimoniului cultural eminescian.

”Ruta cultural-turistică având numele poetului nostru național, românul absolut, Mihai Eminescu, este realizată de Consiliul Județean Suceava împreună cu primăriile municipiilor Botoșani și Iași”, a precizat vicepreședintele Consiliului Județean Suceava.

”Județul Suceava are incluse în proiectul inițial al Rutei obiective din mai multe localități – Suceava, Călinești-Cuparencu, Șerbăuți, Putna, şi lucrăm la documentații pentru ca această rută să includă obiective din cât mai multe localități sucevene, practic nefiind zone unde să nu regăsim pașii, amprenta geniului, marelui patriot, Mihai Eminescu. Certificată în prezent, la debut, ca o rută națională, consider că aceasta poate și trebuie dezvoltată, pentru a deveni în scurt timp o rută cultural-turistică transnațională prin includerea, în primă etapă, a zonelor transfrontaliere, Regiunea Cernăuți și Republica Moldova. Noi suntem pregătiți”, arată Niculai Barbă.

Am inițiat deja și ne dorim să dezvoltăm cât mai multe proiecte în comun cu județele vecine. Dezvoltarea turismului în zonă aduce avantaje tuturor

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă Odată susține că, odată cu omologarea Rutei Cultural-Turistice Mihai Eminescu, referitor la evenimentele care au loc la obiectivele incluse în Rută, mi-aș dori să ,,unificăm” festivalurile și alte evenimente organizate în jurul Zilelor semnificative 15 ianuarie și 15 iunie, la Putna, Ipotești, Suceava, Botoșani, pentru a le crește din toate punctele de vedere, pentru a da posibilitatea unei participări crescute specialiștilor și publicului la majoritatea evenimentelor.

Fiind ,,Anul Ciprian Porumbescu”, în februarie 2023 s-a obținut omologarea Rutei Cultural-Turistice ”Pe Urmele Geniilor Ciprian Porumbescu și George Enescu”, realizată împreună județul Botoșani.

”În timp, o serie de propuneri s-au concretizat în certificarea de rute regionale, naționale sau chiar transnaționale. În total, zeci de astfel de rute turistice și apoi, în mod fericit, așa cum și noi am susținut, s-a inclus și componenta culturală, certificându-se drept rute cultural-turistice”, a mai arătat Niculai Barbă, vicepreședinte Consiliului Județean Suceava.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Virozele de sezon încă fac ravagii în Botoșani, zeci de pacienți au ajuns la spital în ultima săptămână!

astăzi, 09:27
29

Virozele respiratorii încă fac probleme în spitalele din județul Botoșani. În ultima săptămână, peste 100 de botoșăneni au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spita...

Botoșani: Comuna-model la asistență socială, oferă servicii gratuite pentru bătrâni și copii. „Doamne, ce bucuroși erau să ne vadă!”

astăzi, 09:02
110

Comuna Vârful Câmpului, situată administrativ în județul Botoșani, se află la granița dintre Moldova și Bucovina, dar și aproape de frontiera României cu Ucraina. Este o...

”Principiul incertitudinii”, filmul ”bazat pe fizică și pe actori”, a ajuns la Botoșani! (Foto)

astăzi, 08:29
85

Cinematograful ”Unirea”, amfitrionul proiecțiilor de gală din Botoșani, a reunit cinefilii, și nu numai, la avanpremiera filmului  ”Principiul incertitudinii”.O ce...