Autoritățile botoșănene caută un nou sediu pentru Centrul de Permise și Înmatriculare a Vehiculelor din Dorohoi

În acest sens, prefectul a efectuat o vizită de lucru în cel de-al doilea municipiu al județului Botoșani.

Autoritățile botoșănene caută un nou sediu pentru Centrul de Permise și Înmatriculare a Vehiculelor din Dorohoi

Vizita face parte din seria demersurilor întreprinse pentru identificarea unui spațiu nou pentru sediul Centrul Local Dorohoi al SPCRPCÎV.

În cadrul acestei vizite, prefectul Sorin Cornilă a participat la o întâlnire de lucru alăturit de Dorin Alexandrescu - primarul Municipiului Dorohoi, Comisar șef Costîn Tudor – Împuternicit șef al IPJ Botoșani, Inspector principal Sorin Stoleriu - Împuternicit Şef Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor.

Adresabilitatea este mare la acest centru local de la Dorohoi, care deservește aproximativ 90.000 locuitori cu vârsta mai mare de 16 ani din municipiul Dorohoi, orașul Darabani și 22 comune. De aceea ne dorim să creăm cele mai bune condiții pentru locuitorii județului și vom reuși acest lucru în cel mai scurt timp. Vom operaționaliza un spațiu nou, facilitând astfel accesul cetățenilor la operațiuni din domeniul înmatriculării vehiculelor, un lucru important pentru oamenii din această zonă”, a declarat prefectul Sorin Cornilă.

Începând cu data de 22.09.2020 a fost pus în aplicare la nivelul Instituției Prefectului Județul Botosani prevederile Ordinului M.A.I.139/2020, privind înființarea centrului local suplimentar, în municipiul Dorohoi, unde se desfășoară activitățile de preluare a documentelor necesare tuturor operațiunilor din domeniul înmatriculării vehiculelor și eliberare a dovezilor înlocuitoare a certificatelor de înmatriculare precum și a plăcilor cu numere de înmatriculare sau provizorii, iar verificările necesare realizării acestor operațiuni și implementarea datelor aferente se efectuează la sediul principal al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Botoșani.

Activitatea centrului local suplimentar se desfășoară în zilele de marți și joi, în intervalul orar 09:30 – 14:30, fiind desemnat un lucrător de la compartimentul înmatriculări și evidența vehicule rutiere pentru prelucrarea documentelor de înmatriculare.

În cursul anului 2022 au fost depuse la Centrul Local Dorohoi un număr de 3.218 cereri pentru înmatricularea/transcrierea/radierea vehiculelor, autorizare provizorie, emitere duplicat certificat de înmatriculare și numere de înmatriculare, iar în primele 9 luni ale anului 2023 un număr de 2.851 astfel de cereri.

Informații suplimentare:

În perioada 01.01 – 31.12.2022 la nivelul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Botoșani au fost efectuate următoarele operațiuni în domeniul înmatriculării vehiculelor și emiterii permiselor de conducere :

-              Număr total certificate de înmatriculare emise = 17.986

-              Număr radieri                                                                =   3.291

-              Număr autorizații provizorii emise                         =  4.895

-              Număr permise de conducere emise                    = 14.587

  

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Astăzi le cinstim pe Sfânta Mironosiţă şi întocmai cu Apostolii Maria Magdalena; Sfânta Cuvioasă Muceniţă Marcela

astăzi, 07:00
2

Sfânta Maria Magdalena a fost uceniţă şi mironosiţă a Mântuitorului Iisus Hristos, cea dintâi şi cea mai mare dintre toate uceniţele şi purtătoarele de mir. Era din Galileea...

Plan Roșu de Intervenție: Un microbuz și un autotren s-au ciocnit într-o localitate din Suceava! (foto, video)

Duminică, 21 Iulie 2024
2136

La fața locului salvatorii au  intervenit cu o autospecială de stingere, una de descarcerare, 3 ambulanțe SMURD și o autospecială pentru transport victime multiple. În sprijin, au fost...

Mașină incendiată într-o localitate din Botoșani, un bărbat a alertat pompierii! (foto)

Duminică, 21 Iulie 2024
550

La fața locului au ajuns în cel mai scurt timp pompierii din cadrul Stației Săveni, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și au stins incendiul înainte ca acesta să se ext...