Proiectul privind desființarea garajelor din Primăverii a intrat în dezbatere publică. Autoritățile vor amenaja parcări inteligente și un loc de joacă (document)

Proiectul privind desființarea garajelor din Primăverii a intrat în dezbatere publică. Autoritățile vor amenaja parcări inteligente și un loc de joacă (document)

Proiectul municipalității privind desființarea garajelor din zona Primăverii și reconfigurarea spațiului urban a fost lansat în dezbatere publică. Autoritățile locale intenționează să amenajeze parcări inteligente, spații de joacă și de odihnă, iar cetățenii sunt îndemnați să transmită observații și propuneri în acest sens.

Potrivit documentelor publicate pe site-ul Primăriei, dezafectarea garajelor existente va permite înființarea a 125 de parcări perpendiculare și laterale, amplasate la minimum 5 metri de locuințe, amplasarea unei stații de încărcare pentru mașinile electrice, trei parcări pentru biciclete, amenajarea unei părți carosabile de ce puțin 5,50 metri lățime și a unei rute cu pavaj pentru pietoni. Municipalitatea are în vedere crearea unor zone de parcare cu plată, pe lângă locurile care pot fi concesionate de locuitori.

Autoritățile intenționează să introducă sisteme pentru „calmarea” traficului în zonele preponderent pietonale.

Pe o suprafață de circa 250 de metri pătrați se va amenaja un loc de joacă, împrejmuirile vor fi repoziționate și se va implementa un sistem de supraveghere video a zonei.

Garajele proprietăți private pot fi relocate.

Publicul este invitat să transmită observații și propuneri la sediul Primăriei municipiului Botoșani – Centrul de informarea cetățenilor, situat în Piața Revoluției nr.1, prin telefon la 0331711740 sau prin e-mail la adresa urbanism@primariabt.ro, până pe 20 septembrie a.c.

Răspunsurile pentru observațiile transmise vor fi comunicate, în termen de 15 zile de la data încheierii perioadei stabilite, prin afișarea pe pagina de internet a Primăriei, la secțiunea „Planuri Urbanistice”. 

Toate documentele privind proiectul de reorganizare a zonei pot fi consultate AICI.


 

 

Spune-ne opinia ta