Proiectul magistralei de gaz de la Botoșani intră în faza tehnică

Proiectul magistralei de gaz de la Botoșani intră în faza tehnică

Vicepreședintele Consiliului Județean, Bogdan Dăscălescu a declarat că proiectul magistralei de gaze naturale ce vă străbate aproape întreg județul, a intrat într-o fază neașteptat de pozitivă chiar și pentru reprezentații autorităților.

După mai multe întâlniri pe care le-au avut cu reprezentanții Transgaz, vicele Dăscălescu și primarul orașului Săveni, sunt încrezători în șansele realizării acestei investiții.

Ne-am asumat un proiect foarte mare pentru județul Botoșani, nici mai mult nici mai puțin de 31 de unități administrativ teritoriale vor beneficia de gaze naturale. Este un proiect complex, dar am constatat că reprezentanții Transgaz sunt direct interesați de realizarea acestei investiții și au început să solicite tot felul de documente pentru a putea pune la punct în prima fază, detaliile privind studiul tehnico-economic, dar și realizarea studiului de fezabilitate. Avem convingerea că în cursul acestui an vom reuși să reuși să facem aceste două studii, foarte importante pentru evoluția proiectului. Lucrurile s-au accelerat și acest aspect ne bucură”, a declarant vicepreședintele Bogdan Dăscălescu.

Autoritățile județene speră ca în anul 2023 să se demareze investiția.

 

 

Spune-ne opinia ta