Primarul Cosmin Andrei, contre dure cu fostul edil al municipiului Botoșani, Cătălin Flutur

Primarul Cosmin Andrei, contre dure cu fostul edil al municipiului Botoșani, Cătălin Flutur

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local al municipiului Botoșani, un punct de pe ordinea de zi ce viza aprobarea contractării unui audit extern, având ca obiect procedura de vânzare a locuințelor proprietate a municipiului, administrate de societatea Locativa SA.

Proiectul a stârnit vii controverse între actualul primar, Cosmin Andrei, și fostul edil al municipiului, Cătălin Flutur.

Nu sunt împotriva unui asemenea audit, dar dacă vă aduceți aminte, a mai fost un asemenea control la societatea Locativa, care s-a soldat cu rezultate pozitive pentru unitate, chiar dacă unii și-ar fi dorit altceva. În ceea ce privește locuințele pe care le-am vândut, știm cu toții că din 1990 încoace, fostele societăți care au administrat fondul locativ de stat au procedat la vânzări conform legii și nu am făcut nimic absolut ilegal. Nu avem niciun fel de problemă să se facă un nou audit extern, a declarat în plenul ședinței de CLM, fostul primar Cătălin Mugurel Flutur.

Președintele de ședință, consilierul Andrei Amos l-a interpelat pe primarul Cosmin Andrei, întrebându-l ce costuri va implica auditul extern și cu cât se va împovăra municipalitatea.

Aici nu este vorba de costurile auditului, ci de modul în care societatea Locativa a vândut locuințele din Centrul Vechi. Câte apartamente s-au vândut și la ce valori. Este un prejudiciu care va trebui recuperat. Este obligatoriu nevoie de un audit și cine a greșit să plătească. Vom face toate diligențele să recuperăm prejudiciul. S-au vândut apartamente cu 10000 de euro și în rate fără a se face o evaluare corectă, a declarat în replică primarul Cosmin Andrei.

La finalul votului aleșilor locali s-a decis contractarea unui audit extern la societatea Locativa, urmând să se analizeze modul în care s-a procedat la vânzarea locuințelor.

 

Spune-ne opinia ta