Deși organizează maratoane de vaccinare anti-COVID, lidera CJ, prefectul și primarul municipiului Botoșani încă nu s-au imunizat

Deși organizează maratoane de vaccinare anti-COVID, lidera CJ, prefectul și primarul municipiului Botoșani încă nu s-au imunizat

Trei dintre cei mai importanți decidenți din Botoșani au mărturisit că încă nu s-au imunizat împotriva virusului COVID-19, chiar în timpul unei conferințe de presă, susținută miercuri, pe tema organizării unui maraton de vaccinare organizat de instituțiile pe care aceștia le conduc. Este vorba despre preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Doina Federovici, prefectul Dan Nechifor şi primarul municipiului reşedinţă de judeţ, Cosmin Andrei.

Cei trei oficiali au precizat că amânarea administrării unui ser de imunizare se întemeiază pe diverse considerente personale. Prefectul a menționat că, în cazul său, este nevoie de analize medicale în detaliu, el suferind de afecțiuni alergice care ar putea contraveni vaccinării.

„Vorbim de starea mea de sănătate, care este o chestie intimă. Am nişte afecţiuni alergice de câţiva ani de zile. A trebuit să îmi fac nişte analize mai aprofundate ca să ştiu dacă pot să îmi fac acel vaccin sau nu. Dacă medicii îmi vor spune că starea mea de sănătate îmi permite să fac acest lucru, o voi face”, a spus Dan Nechifor.

La rândul său, preşedintele CJ a motivat că şi-a dorit să acorde prioritate la vaccinare unor categorii vulnerabile de populaţie, dând asigurări, însă, că se va vaccina în timpul maratonului de pe Pietonalul Unirii, din acest weekend.

„Nu m-am vaccinat până în acest moment, dar o voi face în cadrul acestei acţiuni. Mi s-a părut normal ca primii care au acces la vaccinare să fie persoanele care fac parte din grupele de risc. Acum, când practic adresabilitatea este mai scăzută în centrele de vaccinare, mă voi vaccina şi eu şi poate voi fi un exemplu pentru ceilalţi botoşăneni şi vor înţelege că doar vaccinul ne poate scăpa de aceste restricţii impuse de pandemie”, a afirmat Doina Federovici.

Edilul-șef al municipiului Botoșani a arătat că decizia sa de vaccinare va fi luată în momentul în care Guvernul va anunţa că persoanele imunizate nu vor mai fi obligate să poarte mască.

„Vreau să vă transmit că m-am săturat de mască. Nu mai pot să o port. Îmi e din ce în ce mai greu. Nu înţeleg de ce mai purtăm mască dacă ne vaccinăm şi, dacă vaccinarea aceasta, prin eliberarea certificatului, ne face să face să renunţăm la această mască, o să mă vaccinez când apare acest mesaj. Dacă se pun de acord şi cei doi reprezentanţi de la nivel central să ne spună că vaccinul va fi gratuit în continuare şi că renunţăm la mască”, a declarat Cosmin Andrei.

Judeţul Botoşani este penultimul la nivel naţional în ceea ce priveşte acoperirea vaccinală anti-COVID-19, cu un procent de 15,8% din populaţia eligibilă imunizată până în prezent, conform informaţiilor prezentate, marţi, de către coordonatorul campaniei de vaccinare, col. dr. Valeriu Gheorghiţă.

 

 

Spune-ne opinia ta