Primarul asigură că 22 de tronsoane din periferia orașului devin șantiere anul acesta (video)

Primarul asigură că 22 de tronsoane din periferia orașului devin șantiere anul acesta (video)

Zeci de străzi din periferia municipiului Botoșani vor intra anul acesta în procesul de modernizare, a anunțat primarul Cosmin Andrei, vineri, într-o conferință de presă.

Potrivit sursei citate, s-a finalizat licitația de atribuire a lucrărilor în Cvartalul I, alcătuit din străzile Humulești, Tunari, Ion Creangă, Alexandru cel Bun, A.T. Laurian, Grăniceri, Petru Maior, Furtunei, Vasile Ponta și Baciului.

„Lucrările vor începe pentru că am finalizat toate procedurile, așteptăm doar condiții meteo mai bune pentru asfaltarea străzilor. Avem câștigător, așteptăm ordinul de începere a lucrărilor”, a precizat Andrei.

De asemenea, proiectul de modernizare a Cvartalului II parcurge ultimele proceduri premergătoare licitației. Este vorba despre străzile Liliacului, Zefirului, Caisului, Lalelelor, Verona, Porumbelului, Ghiocei, Codrului, Bradului, Simion Bărnuțiu, Austrului și Aleea Bradului.

Străzile care vor fi modernizate anul acesta însumează 3,67 kilometri de carosabil și 2,7 kilometri de trotuare, valoarea totală a investiției fiind de aproximativ 9 milioane de lei.

Municipalitatea a primit în vară 41,4 milioane de lei prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, destinate reabilitării și modernizării a 29 de alei și străzi din oraș.

 

 

Spune-ne opinia ta