Primăria Municipiului Botoșani s-a colorat aseară în roșu

Joi seara, cu ocazia Zilei Mondiale de Conștientizare Duchenne, clădirea Primăriei Municipiului Botoșani a fost iluminată în roșu.

Primăria Municipiului Botoșani s-a colorat aseară în roșu

În parteneriat cu Asociația Parent Project - Asociația pentru Cercetare și Asistență în Distrofia Musculară, municipalitatea s-a alăturat astfel campaniei globale a Organizației Mondiale Duchenne, privind susținerea persoanelor diagnosticate cu această afecțiune.

Tema Zilei Mondiale de Conștientizare Duchenne din 2023 a fost în acest an „Duchenne: Depășirea barierelor”. Anul acesta, campania bifează cea de-a 10-a ediție.

Ziua Mondială a Conștientizării Duchenne este un eveniment anual care are loc pe 7 septembrie. Prin aceasta, Organizația Mondială Duchenne sprijină crearea unei societăți care oferă șanse egale pentru toți și susține grupurile vulnerabile, cum sunt bolnavii de distrofii musculare, care se confruntă cu bariere fizice, de asistență medicală și sociale.

Distrofia musculară Duchenne este o afecțiune rară, care face ca mușchii să devină mai slabi în timp, până când afectează întregul corp. Aproximativ unul din 5.000 de băieți se naște cu această boală. Este cauzată de o mutație a cromozomului X, de aceea sunt afectați în principal bărbații. Mai întâi mersul devine dificil, apoi urmează alte funcții motorii și în cele din urmă afectează capacitatea de a respira, precum și funcția inimii. Problemele de învățare și de comportament pot fi, de asemenea, parte a bolii. Toate acestea limitează sever capacitatea de a participa pe deplin la viața și activitățile comunității.
 


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Antifrauda a plecat cu Mărțișorul: Controale la comercianții de flori și ornamente cu ocazia zilei de 8 martie!

astăzi, 10:28
18

Inspectorii din cadrul Direcției generale antifraudă fiscală (DGAF) controlează în această perioadă (29 februarie - 8 martie) persoanele și firmele care activează în domeniul comer...

Masă sănătoasă pentru aproximativ 11.000 de elevi din județul Botoșani!

astăzi, 09:46
58

10.786 de elevi din județul Botoșani vor primi, în anul școlar 2023-2024, o masă sănătoasă la școală.Programul „Masă caldă în școli” a fost înlocuit cu Pr...

Pod nou peste Siret, pe DN 29A Suceava – Dorohoi, de circa 70 de milioane de lei

astăzi, 09:11
395

Unul dintre cele mai șubrede poduri rutiere de pe un drum național, cel de pe DN 29A Suceava – Dorohoi, la limita dintre Zvoriștea și localitatea botoșăneană Vârfu Câmpului, v...