Dotări în sediile Primăriei din Botoșani, pe linia de prim-ajutor

În vederea aplicării unei măsuri de prim-ajutor cetățenilor care se adresează Primăriei municipiului Botoșani, dar și angajaților, la recomandarea Consiliului European de Resuscitare, municipalitatea a îmbunătățit partea de dotări din acest punct de vedere. 

La Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă”, Direcția de Taxe și Impozite Locale, Casa Cărții și Primăria Municipiului Botoșani vor fi disponibile 4 defibrilatoare automate.

Aparatele mobile vor putea fi manevrate de salariații municipalității, în baza unui instructaj susținut de specialiști în domeniu.

„Venim în sprijinul cetățenilor și încercăm să preîntâmpinăm evenimente nefericite. Intervențiile imediate în cazul unui stop cardio-respirator cresc șansele de supraviețuire. Din păcate, în trecut au fost situații pe care, prin aceste dotări, dorim să le evităm”, a conchis primarul Cosmin Andrei. 

Întrucât sunt automate, aparatele vor fi ușor de manevrat și de un real ajutor.




 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie de informare a elevilor cu privire la normele de siguranță, desfășurată de jandarmi în Botoșani și în alte două localități!

Saturday, 7 September 2024

Activitatea s-a desfășurat în cadrul campaniei de informare „Școli în siguranță", premergătoare deschiderii anului școlar 2024 – 2025, și a constat în discu...

Transportul copiilor în mașină: Ce spune Codul Rutier!

Saturday, 7 September 2024

Dar, la fel de important, Codul Rutier stabilește de la ce vârstă au voie copiii în mașină, indiferent de locul pe care îl ocupă. Conform legii, copiii care nu au împli...

Valeriu Iftime: „Mergem înainte, la fel de hotărât!”

Saturday, 7 September 2024

Cam asta a fost reacția mea când am citit postarea doamnei Federovici, în care sunt acuzat de misoginism. Confuzie totală A trebuit să citesc de două ori ca să mă asigur că mintea n...