Dotări în sediile Primăriei din Botoșani, pe linia de prim-ajutor

Dotări în sediile Primăriei din Botoșani, pe linia de prim-ajutor

În vederea aplicării unei măsuri de prim-ajutor cetățenilor care se adresează Primăriei municipiului Botoșani, dar și angajaților, la recomandarea Consiliului European de Resuscitare, municipalitatea a îmbunătățit partea de dotări din acest punct de vedere. 

La Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă”, Direcția de Taxe și Impozite Locale, Casa Cărții și Primăria Municipiului Botoșani vor fi disponibile 4 defibrilatoare automate.

Aparatele mobile vor putea fi manevrate de salariații municipalității, în baza unui instructaj susținut de specialiști în domeniu.

„Venim în sprijinul cetățenilor și încercăm să preîntâmpinăm evenimente nefericite. Intervențiile imediate în cazul unui stop cardio-respirator cresc șansele de supraviețuire. Din păcate, în trecut au fost situații pe care, prin aceste dotări, dorim să le evităm”, a conchis primarul Cosmin Andrei. 

Întrucât sunt automate, aparatele vor fi ușor de manevrat și de un real ajutor.




 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Câte clase trebuie să ai ca să poți conduce o mașină, ce spune legea!

Vineri, 26 Iulie 2024
765

Prin urmare, toți cursanții trebuie să citească și să rețină prevederile din legea circulației. Iar la finalul pregătirii, susțin un examen teoretic, în cadrul căruia răspund la &ic...

Șoferi din Suceava, prinși pe drumurile din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Vineri, 26 Iulie 2024
73

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale pentru cantitatea de 1,5 metri cubi material lemnos transportată, motiv pentru care a fost sancțion...

Invitatul de la Știri cu Gelu Graur: ”Cea mai frumoasă perioadă din an este atunci când sunt pe două roți, împreună cu soția mea!”

Vineri, 26 Iulie 2024
298

Pasiune, adrenalină, călătorii rapide, dar și riscuri în trafic, deseori teribilism și, din păcate, uneori tragedii. În Botoșani, în fiecare lună, zeci de persoane obțin per...