Primaria Botosani incepe lupta cu transportatorii!

Primaria Botosani incepe lupta cu transportatorii!
Botosaniul, un peron de autogara! De cativa ani, orasul Botosani este impanzit de autogari, zone importante din municipiu fiind aglomerate in special de autocarele parcate in jurul acestor societati de transport.

Motivat de faptul ca niciun transportator botosanean nu a platit taxa de libera trecere pentru autocarele si microbuzele pe care le au in dotare, edilii au declansat un control tematic pe linia autogarilor din oras.

Mai mult, acuza reprezentantii Primariei Botosani, nicio autogara nu a solicitat prelungirea permisiunii de folosinta a domeniului public pentru peroanele pe care le au rezervate de la Primarie.

Viceprimarul Florin Ghiorghita atrage atentia ca vor fi autogari ce vor disparea din municipiul Botosani, in aceasta situatie fiind deja doua autogari.

S-a hotarat sa nu se mai prelungeasca permisiunea de folosinta loc public. Vom face adresa la Autoritatea Rutiera Romana pentru retragerea autorizatiei de functionare pentru autogarile respective. Totodata, am cerut si am luat lista cu absolut toate cursele care se desfasoara din municipiul Botosani, judetene si interjudetene, pentru ca pana la ora actuala nu aveam un inventar al masinilor ce ar fi trebuit sa plateasca taxa de libera trecere si de folosire a statiilor, a precizat Florin Ghiorghita.

Fata de real, anul trecut, nici 10% dintre transportatori nu au platit taxele catre Primarie.

Ne-am prognozat un buget destul de curajos pe anul acesta la incasat libera trecere, de 250.000 lei, fata de 110.000 lei, cat am avut planificat pe 2008. Nu vom mai permite sub nicio forma ca transportatorii cu autocare mari, chiar si firmele de constructii mari, sa se plimbe pe toate strazile si trotuarele din municipiu, sa le strice, fara sa plateasca. Daca tot se plimba prin oras, sa o faca contracost. Cu acesti bani am putea asigura o parte din reparatii, a mai adaugat viceprimarul Ghiorghita.

Viceprimarul spune ca nu este normal ca intr-un punct de circulatie foarte important, cum este capatul liniei de tramvai 101, la intersectia strazii Primaverii cu George Enescu, sa fie parcate cate 6-8 autocare deodata si sa se ocupe statiile de tramvai si maxi-taxi.

De aceea se vor aplica amenzi destul de drastice.

Va trebui sa recurgem la aceasta masura daca nu se va respecta o anumita disciplina, a concluzionat Florin Ghiorghita.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

Miercuri, 24 Aprilie 2024
76

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
87

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

Miercuri, 24 Aprilie 2024
118

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...