Viceprimarul municipiului Botosani, Florin Ghiorghita, da drept exemple negative, in acest sens, statiile de la Piata Mare, Teatrul Mihai Eminescu, Bucovina.
Sunt mai multe zone in care taximetristii trebuie sa stationeze atatia cati sunt prevazuti pe numarul de pe tablita. Daca nu gasesc loc ar trebui sa se duca in alta parte, nu sa stea cate o suta intr-o statie de taxi si sa blocheze toata circulatia. Pot sa mai renunte dintre ei, chiar ar fi foarte bine. Au fost schimbari de masini, proprietari, societati, fara sa se mai treaca pe la Primarie, si vrem sa ii identificam pe cei care circula in ilegalitate, a atentionat Florin Ghiorghita.
Incepand cu acest an, legea a impus sa se faca un cazier al soferilor pentru fiecare societate. Patronul este obligat ca, atunci cand angajeaza un sofer, sa se prezinte la Primarie sa ceara cazierul respectivului. In cazier sunt trecute toate sanctiunile si amenzile, motivele din care a plecat de la o societate la alta.
Patronul este obligat ca la plecarea angajatului sa spuna motivul in cazier pentru care l-a dat afara: ori pentru ca a furat, a plecat in strainatate, ori cine stie ce altceva a mai facut. Astfel incat, in momentul in care vrea sa il angajeze altcineva, Primaria sa poata sa il informeze. Noi suntem obligati sa il informam. Un sofer care a avut permisul suspendat pentru alcool nu va mai avea dreptul sa lucreze niciodata ca taximetrist. Pana la urma, taximetria trebuie sa asigure un transport si un serviciu civilizat pentru oamenii din Botosani, a mai adaugat viceprimarul Ghiorghita.
Sanctiunile la care se expun cei certati cu legea sunt suspendarea autorizatiei de la 1-3 luni sau anularea acesteia, in functie de gravitatea faptei. La ora actuala, in municipiul Botosani activeaza 440 taximetristi.